Prăjitura Regina Maria. Rețeta veche delicioasă. A cucerit mii de gospodine

Sursa foto: Facebook Backen mit Adelyne
Sursa foto: Facebook Backen mit Adelyne

Prăjitura Regina Maria este un desert delicioas. După o rețetă veche, clasică, acest "dulce" de casă îi va cuceri pe cei  ragi.

Ingrediente

Blatul 1:

-5 ouă
-5 linguri lapte
-5 linguri zahăr
-5 linguri ulei sau unt
-6 linguri făină
-1 strop de sare
-1 linguriţă rasă praf de copt

Vezi AICI cum se prepară acest blat

 Blatul 2 (din albuş):

-8 albuşuri
-8 linguri de zahăr
-250 g nuci
-4 linguri făină
-1 linguriţă rasă praf de copt

Crema

-8 gălbenuşuri

-8 linguri de zahăr

-250 g ciocolată neagră sau cu lapte

-250 g  unt

- 2 linguri de coniac bun sau câteva picături de rom (la mătuşi scria Grand Marnier  sau Rom Havana ???? )

Cum se prepară

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, până se dizolvă complet. Se adaugă nucile tăiate la cuţit, făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă foarte uşor, de jos în sus, să rămână aluatul pufos şi se toarnă în tava de cuptor, tapetata cu hârtie de copt, la foc potrivit – 180 de grade Celsius, scrie pofta-buna.com.

În 15 minute foile sunt gata. Pentru un gust mai deosebit, nucile se prăjesc înainte, se sfărâma coajă şi apoi se taie şi se adăugă în blat. Se lasă la răcit blaturile şi se face crema pe abur. Gălbenuşurile cu zahărul şi ciocolata ruptă bucăţi se pun pe bain-marie (să nu atingă fundul cratiţei apa) şi se amestecă până când zahărul se topeşte complet şi crema se îngroaşă. Trebuie să nu depasesca temperatura de 60 de grade.

Crema trebuie să fie legată şi groasă ca o maioneză. Cel mai bine este să amestecaţi. Când vedeţi că e fierbinte, mai daţi deoparte şi continuaţi amestecarea, iar puneţi pe foc şi tot aşa, până când se îngroaşă bine crema. 

După ce se răceşte, se adaugă untul moale, la temperatura camerei şi se amestecă bine cu mixerul (telul), până se încorporează şi iese o cremă spumoasă. Apoi, se adăugă şi coniacul.

Asamblare

În tava în care s-a copt se aşază blatul galben, se unge cu toată cremă, se aşează blatul alb cu nucă şi se presează uşor, ca să fie crema uniformă la mijloc.

Deasupra se poate face glazura din ciocolată (200 g ciocolată topită cu 200 g smântână) sau se unge cu aceeaşi cremă din interiorşi se lăsa aşa, simplu,  sau se presara cu nucă măcinată. Se dă la rece minim 12 ore şi poi se taie în ce forme doriţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel