Prăjitura ROXANA este un desert pe care trebuie neapărat să-l încerci. Frișcă, ananas, cremă de ciocolată... Să-ți mai spunem? Mai bine notează-ți rețeta.
INGREDIENTE
Blat:
4 ouă
4 lg de zahăr
5 lg de făină
1 lg de ulei
1 esenţă de vanilie
coajă rasă de lămâie
Cremă:
1 plic creme ole cu gust de vanilie
300 ml de lapte
Vezi și: Prăjitura DENISA. Rețeta veche pe care orice copil o adoră
Ornat:
1 compot de ananas
150 ml frişcă
3 plicuri de colorant alimentar roşu
Însiropat:
zeama de la compotul de ananas
Vezi și: Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!
Pregătire blat: Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zahărul. Mixezi până când se întăreşte. Adaugi uşor gălbenuşurile până se încorporează, pui apoi o lingură de ulei şi făină, potrivit bucataras.ro. Aromezi cu esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Tapetezi o tavă cu unt şi făină și torni compoziţia. Se lasă la cuptor la 200 de grade 10 minute.
Într-un vas, se pun 300 ml de lapte rece, conţinutul plicului de creme ole şi mixăm până are o consistenţă groasă. Când blatul este făcut şi răcit îl însiropăm cu zeama de la compotul de ananas şi punem crema deasupra.
Feliile de ananas le repartizăm pe cremă şi deasupra ornăm cu frişcă bătută cu o lingură de zahăr şi colorantul alimentar. Se ţine la rece 10 minute.
Vezi și: Fursecuri de casă. Rețeta veche din caietul bunicii. Sunt extrem de delicioase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News