Prăjitura din Rusia cu mere și vodka, rețetă. Desertul special pentru weekend

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Această prăjitură rusesască este o idee excelentă pentru zilele de weekend sau mesele festive. Iată cum se prepară.

Ingrediente

500 g mere

3 lingura vodka

100 g ciocolată neagră rasă

4 ouă

200 g unt

200 g zahăr

1 plic  zahăr vanilat

1 lingura scorţişoară

2 linguri cacao

300 g făină

1/2 plic praf de copt

Cum se prepară

Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi merele în sferturi, apoi în felii subţiri şi amestecaţi-le cu 1 lingură de vodka, potrivit allcuisine.wordpress.com. Încălziţi cuptorul la 175°C, ungeţi tava de copt cu puţin ulei sau unt și apoi presăraţi pesmet. Separaţi ouăle, bateţi bine albuşurile cu sare până când se întăresc.

În alt vas, amestecaţi untul, zahărul şi zahărul vanilat până obţineţi o cremă și apoi adăugaţi gălbenuşurile, pudra de cacao şi scorţişoara. După ce omogenizaţi, adăugaţi albuşurile, apoi făina amestecată cu praful de copt. La final adăugaţi merele şi ciocolata rasă.

Turnaţi compoziţia în tava de copt, nivelaţi uşor şi lăsaţi la cuptor aproximativ o oră. După ce o scoateţi din cuptor, amestecaţi două linguri de vodka cu zahăr pudră şi turnaţi deasupra. Tăiaţi şi ornaţi după bunul plac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel