Această prăjitură rusesască este o idee excelentă pentru zilele de weekend sau mesele festive. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 g mere
3 lingura vodka
100 g ciocolată neagră rasă
4 ouă
200 g unt
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 lingura scorţişoară
2 linguri cacao
300 g făină
1/2 plic praf de copt
Cum se prepară
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi merele în sferturi, apoi în felii subţiri şi amestecaţi-le cu 1 lingură de vodka, potrivit allcuisine.wordpress.com. Încălziţi cuptorul la 175°C, ungeţi tava de copt cu puţin ulei sau unt și apoi presăraţi pesmet. Separaţi ouăle, bateţi bine albuşurile cu sare până când se întăresc.
În alt vas, amestecaţi untul, zahărul şi zahărul vanilat până obţineţi o cremă și apoi adăugaţi gălbenuşurile, pudra de cacao şi scorţişoara. După ce omogenizaţi, adăugaţi albuşurile, apoi făina amestecată cu praful de copt. La final adăugaţi merele şi ciocolata rasă.
Turnaţi compoziţia în tava de copt, nivelaţi uşor şi lăsaţi la cuptor aproximativ o oră. După ce o scoateţi din cuptor, amestecaţi două linguri de vodka cu zahăr pudră şi turnaţi deasupra. Tăiaţi şi ornaţi după bunul plac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News