Prăjitura "Sâmbătă seara". Ai nevoie de doar 4 ingrediente. Rețeta fără coacere, gata în 10 minute

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura "Sâmbătă seara" este perfectă pentru un weekend în familie. Iată  cât de repede și de ușor se prepară. 

Ingrediente

200 grame de ciocolată
19 bucăţi de îngheţată “sandwich”
350 grame de frişcă
100 grame de alune sărate

Cum se prepară

Se pune ciocolată într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi se pune acolo pentru două minute, ca să se topească. Atunci când este gata, se lasă să se răcească. Într-o tavă adâncă se pun câteva bucăţi de îngheţată sub formă de sandwich pe toată suprafaţa. Pe deasupra, se pune un strat gros de frişcă, apoi unul de ciocolată. Se repetă procedeul, iar la final se pun alunele sărate.

Vezi și: Prăjitură norvegiană cu mere. Rețeta senzațională de toamnă

Prăjitura "Weekend". Este gata în 15 minute

Ingrediente

Blat

250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt

Crema de cocos

6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos

Vezi și: Plăcintă cu mere și scorțișoară. Desertul aromat de sezon: Rețeta tradițională

Crema de vanilie

6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie

Cum se prepară

Blatul:

Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Vezi și: Prăjitură ieftină și rapidă. Rețeta economică

Crema de cocos:

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie:

Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.

Vezi și: Tort rapid fără coacere și fără gelatină. Rețeta inedită

Cum faci pâine pufoasă cu mălai. Rețeta simplă și delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel