Vine weekendul și vrei să le faci o surpriză dulce celor dragi? Poți încerca prăjitura "Sâmbătă seara".
Ingrediente
- 200 grame de ciocolată
- 19 bucăţi de îngheţată “sandwich”
- 350 grame de frişcă
- 100 grame de alune sărate
Cum se prepară
Se pune ciocolata într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi se pune acolo pentru două minute, ca să se topească. Atunci când este gata, se lasă să se răcească. Într-o tavă adâncă se pun câteva bucăţi de îngheţată sub formă de sandwich pe toată suprafaţa. Pe deasupra, se pune un strat gros de frişcă, apoi unul de ciocolată, potrivit floaredetei.ro. Se repetă procedeul, iar la final se pun alunele sărate.
BONUS: Creme Brulee. Rețeta senzațională de duminică
Ingrediente
500 ml frişcă nebătută (smântână dulce)
4 gălbenuşuri
4 linguri rase zahăr + 4 linguriţe zahăr
1/2 păstaie vanilie (sau esenţă de vanilie)
1 vârf cuţit sare
Cum se prepară
Într-o oală punem smântâna dulce, conţinutul păstăii de vanilie şi 2 linguri zahăr şi lăsăm la foc mic până ce zahărul se dizolvă. Nu trebuie să fiarbă, doar să se topească zahărul. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit. Puteţi adăuga şi alte arome, deşi vanilia e aroma clasică. Câteva sugestii: cardamom, coajă de portocală şi scorţişoară (ca şi în crema catalană), coajă de lămâie, nucşoară şi coajă de lămâie etc. Nu uitaţi să puneţi păstaia de vanilie în sticluţă de esenţă, scrie e-retete.ro.
În acest timp, frecăm gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr până zahărul se topeşte complet. Adăugăm sarea şi esenţa de vanilie (dacă nu aţi folosit păstăi de vanilie) peste ouă şi apoi începem să turnăm încet frişca. Punem compoziţia obţinută în 2-4 boluri termorezistente (depinde cât de mari doriţi porţiile). Dacă aţi optat pentru arome de genul cojii de portocale, nu uitaţi să turnaţi crema în boluri printr-o sită fină. Aşezăm bolurile într-o tavă în care turnăm apă fierbinte care să ajungă până la jumătatea formelor. Dăm tava la cuptor la 130 pentru cca 45-55 minute.
Lăsăm să se răcească şi apoi dăm formele la frigider peste noapte (minim 4 ore). Presărăm câte 1 linguriţă de zahăr peste cremă şi aşezăm bolurile sub grill (focul în cuptor să vină de sus) cam la 10 cm distanţă de flacără. Lăsăm până zahărul capăta o culoare auriu-maronie. Scoatem formele, presărăm iar câte 1 linguriţă de zahăr pe fiecare şi iar dăm sub grill până şi cel de-al doilea strat de zahăr se caramelizează.
Atenţie! Cât timp bolurile sunt sub grill, nu vă dezlipiţi de cuptor, zahărul se arde foarte repede - durează în jur de 1-2 minute, trebuie să staţi cu ochii pe el. În lipsa unui cuptor cu grill, zahărul se poate carameliza cu o torţă specială pentru aşa ceva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu