Prăjitura Siret. Rețeta de cofetărie de la Galați

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Dacă nu ai gustat până acum Prăjitura Siret, trebuie să o încerci. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

Aluat biscuiți

- untură 100 g
- 1 ou mic
- făină 220 g
- apă 35 ml
- zahăr pudră 40 g pentru aluat +1 lingură pentru decor
- bicarbonat de sodiu -jumătate de linguriţă, stins cu oţet sau zeamă de lămâie
- arome după gust 
- 1 praf de sare

Crema

- 100 g fondant
- 50 g unt
- 2 linguriţe ness-cafe
- puțin rom sau coniac fin

Decor

- 1 lingură glucoză sau miere de albine
- 300 g fondant de cacao

Vezi și: Top 3 rețete rapide de ruladă. Sunt ușor de făcut și foarte gustoase

Cum se prepară Prăjitura Siret

Se frământă aluatul fraged şi se decupează 20 de biscuiţi ovali. Fondantul se pune pe foc exact cât să se înmoaie puţin şi se amestecă. Se retrage de pe foc. Trebuie să fie moale, ca o cremă, să putem adăuga untul, scrie pofta-buna.com. Se adaugă untul moale, la temperatura camerei, cafeaua şi romul şi se amestecă bine cu un tel, până se obţine o cremă spumoasă. Dacă este prea moale, se bagă 10 minute în congelator. Nu prea mult, că se întăreşte.

Se aşază biscuiţii pe o tavă şi se pune crema. Se poate pune cu un poș cu dui mare, cu o pungă tăiată la colţ sau, pur şi simplu, cu lingura, aşa cum am făcut eu acum. Se pune şi celălalt biscuite deasupra şi se apasă uşor.

Vezi și: Prăjituri rapide din doar două ingrediente. Patru rețete scurte

Se încălzeşte puţin glucoza (1 lingură) cu 1 lingură de apă şi apoi se ung prăjiturile deasupra. În felul acesta, fondantul va face o priză mai bună, se va lipi mai bine de biscuite. Fondantul se pune pe foc şi se încălzeşte. Se adaugă o lingură de apă şi cacaoa cernută - 1-2 linguri - în funcţie de cât de colorat vreţi să fie. Dacă este deja colorat, adăugaţi doar apă. Fondantul trebuie să fie fluid, ca să puteţi glasa prăjitura.

Fiecare prăjitură se ia şi se scufundă în fondant, atât cât să acopere biscuitele de deasupra, nu tot. Apoi, se aşază pe un grătar să se scurgă. Se repetă cu toate prăjiturile. Se lasă 10-15 minute, ca să se întărească puţin fondantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel