Prăjitura suedeză Carmen poate reprezenta desertul ideal pentru orice zi în familie. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
- 6 ouă
- o ceaşcă de ulei
- o cană şi 1/2 de zahăr
- un plic de zahăr vanilinat
- un plic de praf de copt, o cană şi 3/4 de făină
- fructe proaspete sau din compot.
Cum se prepară
Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, ca o maioneză. Separat se bat albușurile cu zahărul şi zahărul vanilinat. Se amestecă bine compoziţiile şi se adaugă făina cu praful de copt. Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se presară fructele pe toată suprafaţa. Se dă la cuptor pentru 45 de minute, fără a se deschide cuptorul, potrivit gustos.ro.
BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească
Ingrediente
- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb
Cum se prepară
Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.
După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu