Prajitură suedeză cu mere. Rețeta perfectă de desert

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.ro
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.ro

Ai chef de o prăjitură delicioasă de casă? Poți încerca această rețeta suedeză cu mere. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 60 gr stafide
- 3 linguri rom
- 120 gr unt
- 60 gr zahăr
- 8 gr zahăr vanilat
- 2 buc ouă
- 100 gr migdale
- 1 buc lămâi
- 0.5 linguriţă scorţişoară măcinată
- 6 buc mere

Cum se prepară

Se înmoaie stafidele în rom (sau în coniac cu esenţă de rom). Albuşurile se bat spumă şi se lasă deoparte. Se mixează bine untul moale cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, migdalele măcinate, coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi scorţişoara, apoi albuşurile bătute spumă, scrie gatesc.ro.

Merele se curăţă de coajă, se taie în felii şi se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se unge forma termorezistentă cu unt şi se aşază feliile de mere în formă de evantai. Peste ele, se presară stafidele înmuiate în rom. Se pune deasupra compoziţia pregătită şi se coace la cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când se rumeneşte.

BONUS: Prăjitura nemțească Cika

Ingrediente

Blat alb:

- 4 ouă
- o margarină
- o cană de zahăr
- un plic de zahăr vanilat
- o cană şi jumătate de făină
- un plic de praf de copt

Blat maro: 2 ouă

- 3 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 3 linguri de cacao
- un plic de zahăr vanilat
- 100 ml lapte

Crema:

- 500 gr cireşe
- 3 linguri de zahăr
- un unt
- o budincă de vanilie
- 500 ml lapte

Glazura:

- 8 linguri de zahăr praf
- 3 linguri cacao
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de apă fiartă

Cum se prepară

Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Din lapte, amestecat cu cacao, zahăr vanilat, albuşuri bătute spumă, zahăr şi făină se face blatul maro care se pune peste cel alb şi se amestecă cu o furculiţă cu cel alb. Se coace în cuptorul încins, 15 min la foc tare şi încă 20 min la foc mic. Se scoate afară, se stropeşte cu apă, se acoperă cu un prosop.

Între timp, se scot sâmburii de la cireşe şi se pune zahărul peste ele. Se face budinca, se amestecă până se răceşte, iar când e aproape rece, nu de tot, se amestecă (cu mixerul) cu untul până se obţine o cremă spumoasă. Se ia blatul, se însiropează cu siropul din cireşe, se aşază cireşele uniform, iar peste cireşe se pune crema. Peste cremă se pune glazura de cacao.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel