Cu aroma sa excepțională de vanilie și mac, cu miezul moale și crema cremoasă, acesta este una dintre cele mai bune prăjituri cu mac pe care le vei mânca vreodată. După o singură mușcătură, veți fi complet îndrăgostiți după gustul ei.
Ceea ce face cu adevărat specială această rețetă de prăjitură, nu este doar gustul extraordinar, cât și aspectul sofisticat. Tăiată dreptunghiular, felia va oferi un model aparte pe interior. Nu mai sta pe gânduri și pregătește-o celor dragi!
Pentru foi:
- 600 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 1 ou
- 100 g margarină
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de cuțit de sare
- 200 ml lapte
Pentru umplutura de mac:
- 200 g mac
- 250 g zahăr
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 g margarină
- 200 ml lapte călduț
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
Pentru cremă:
- 1l lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 1/2 pachet margarină
- 250 g zahăr pudră
- 2 fiole esență de vanilie
Cum prepari foile: Pentru foi, amesteci ingredientele, frămânți bine, până obții o compoziție omogenă și întinzi 6 foi, dintre care două le coci normal, pe dosul unei tăvi (23x33 cm), până încep să se rumenească frumos,
Cele 4 foi rămase le vei umple cu amestecul de mac
Cum pregătești umplutura de mac: Laptele, margarina și zahărul le pui într-un vas pe foc, până se topesc. Apoi adaugi macul, coaja de lămâie și amesteci puțin, pentru a opări macul.Iei de pe foc și adaugi făina, zahărul vanilat și praful de copt. În același timp, amesteci până se va omogeniza umplutura.
Urmează să umpli foile cu această compoziție și să le rulezi ca la cozonac. Apoi, așezi cele patru rulouri unul lângă altul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ele vor crește în cuptor. Trebuie lăsate aproximativ 50 de minute, după care lăsate la răcit.
Cum prepari crema: Pui laptele la fiert și prepari budinca. Apoi, separat, vei mixa margarina cu zahărul pudră și o amesteci cu o budincă răcită. Pe una dintre foile coapte normal, pui jumătate din cremă, apoi așezi ruladele, deodată _nedezlipte, cu ajutorul foii de copt.
Pe urmă întinzi crema rămasă și aezi deasupra cealaltă foaie coaptă. Deasupra prăjiturii torni ciocolată topită și decorezi după dorință. Lași prăjitura peste noapte într-un loc răcoros (nu în frigider), iar a doua zi o poți tăia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu