Prăjitura "Trei pahare". Dulcele de casă rapid și simplu: Se amestecă aproape toate ingredientele

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura "Trei pahare" este un desert foarte bun și se prepară fără mari dificultăți. Iată rețeta simplă și delicioasă.

Ingrediente

- un pahar de zahăr

- un pahar de făină

- un pahar de griș

- 8 g de zahăr vanilat

- 10 g de praf de copt

- 1 kg de mere

- 120 g de unt

- zahăr pudră - pentru decor

Vezi și: Prăjitura "Două căni". Desertul rapid și simplu: Se amestecă toate ingredientele

Prăjitura "Weekend". Este gata în 15 minute: Rețeta fără coacere

Cum se prepară

Pregătiți aluatul: puneți făina cernută, grișul, zahărul tos, zahărul vanilat și praful de copt într-un bol adânc. Amestecați bine cu ajutorul telului. Împărțiți aluatul în 4 părți egale. Pregătiți umplutura: dați merele prin răzătoarea mare, fără să le curățați de coajă, potrivit retete-usoare.eu. Divizați-le în 3 părți aproximativ egale. Asamblați prăjitura în tava tapetată cu hârtie de copt: răspândiți o parte de aluat pe fundul tăvii. Acoperiți primul strat de aluat cu o parte din merele rase. Continuați să alternați părțile de aluat și mere. După ce veți adăuga ultima parte de mere, turnați sucul lor din bol în tavă, răspândindu-l uniform. Răspândiți untul moale pe suprafața prăjiturii.

Coaceți prăjitura timp de 60 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Dacă folosiți o tavă cu pereți detașabili, cel mai bine ar fi să o puneți pe o tavă integră, ca să evitați eventualele scurgeri de lichid din ea în cuptor. Lăsați prăjitura să se răcească complet, după care scoateți-o din tavă și așezați-o pe un platou. Dacă doriți, puteți să o presărați cu zahăr pudră. Porționați-o și serviți-o!

Vezi și: Prăjitura Tosca, un desert special. Până și cei mai pretențioși o vor adora!

Prăjitura "Arabica", un desert fin pentru ocazii. Cum se prepară: Rețeta

BONUS: Lasagna cu ciocolată albă

Ingrediente

Blat:

250 g biscuiţi de vanilie cu cremă albă
6 linguri unt topit

Prima cremă:

100 g zahăr pudră
300 g cremă de brânză
250 g frişcă

A doua cremă

1 litru lapte
4-6 linguri zahăr
2 plicuri pudding

Ornat:

200 g frişcă
100 g ciocolată albă

Cum se prepară

Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziţia într-o tavă termorezistentă şi dă-o la frigider pentru 20 de minute. Prepara puddingul conform instrucţiunilor de pe pachet şi lasă-l să se răcească, potrivit retetepractice.ro. Bate crema de brânză cu zahărul pudră, apoi încorporează 250 g frică (poţi folosi şi smântână pentru frişcă). Întinde cea de-a doua cremă (cea cu cremă de brânză) peste blatul de biscuiţi şi dă tava la frigider 10 minute. Toarnă stratul de budincă deasupra şi nivelează, iar peste pudding întinde frişca rămasă pentru ornat şi rade ciocolată albă. Dă prăjitura la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel