Dacă ții post, acest desert este ideal. Unde mai pui că nu ai nevoie de cuptor. Iată rețeta de prăjitură vieneză, fără coacere.
Ingrediente
- 1 bucată foaie de vafe
- 250 g biscuiți
- 200 ml suc de portocale
- 20 g fulgi de cocos
Primul strat
- 400 ml apă
- 300 g zahăr
- 125 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g fulgi de cocos
- 250 g biscuiți măcinați
Vezi și: Plăcintă cu feta. Cea mai bună rețetă. Mănânci și nu te mai saturi!
Al doilea strat
- 50 ml apă
- 150 g zahăr
- 125 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g nuci măcinate
Glazura
- 200 g ciocolată neagră
- 6 linguri ulei rafinat
Cum se prepară
Pentru primul strat, puneți apa într-o cratiță pe foc. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă. După câteva minute, adăugați untul, ciocolata neagră și amestecați până se topește, potrivit savuros.info.
După ce amestecul a ajuns la punctul de fierbere, luați de pe foc. Adăugați fulgi de cocos și biscuiți măcinați. Amestecați bine până obțineți o compoziție consistentă și omogenă. Întindeți compoziția obținută pe o foaie de vafe. Acoperiți cu un strat de biscuiți însiropați în suc de portocale.
Vezi și: Shaorma de post. Deliciu absolut pentru cei care postesc. Rețeta pentru Postul Crăciunului
Pentru al 2-lea strat, puneți apa la fiert într-o cratiță și adăugați zahărul. Amestecați până se topește și adăugați untul, ciocolata neagră și amestecați din nou. Când amestecul a ajuns la punctul de fierbere luați de pe foc. Adăugați nuci măcinate și amestecați bine. Puneți compoziția obținută peste stratul de biscuiți. Întindeți bine compoziția pe toată suprafața și dați la frigider pentru 25 deminute.
Puneți ciocolata neagră într-un bol, adăugați ulei și dați la cuptorul cu microunde pentru 5 minute. Turnați glazura peste prăjitură și presărați cu fulgi de cocos. Dați la frigider pentru 15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News