Prăjitura "Vis de primăvară". Rețeta pe care o vei adora. Delicios, rapid și ieftin!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Prăjitura "Vis de primăvară" este un desert delicios, cea mai bună soluție când ți-e poftă ceva dulce, însă nu stai bine cu economiile. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru prăjitura "Vis de primăvară"

Pentru foi:

-300 g făină
-200 g unt
-150 g zahăr
-1 ou
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
-1 praf de sare

Pentru crema de cocos:

-6 albuşuri
-250 g zahăr
- 250 g nucă de cocos
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
-zeama de la o lămâie

Pentru crema de ou:

-3 gălbenuşuri
-100 g zahăr tos
-1 budincă de vanilie
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
-500 ml lapte rece
-coaja rasă de lămâie, opţional

Pentru crema mascarpone:

-250 g mascarpone sau Quark
-100 g unt
-100 g zahăr pudră
-1- 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru ornat:

-ciocolată rasă

Cum se prepară prăjitura "Vis de primăvară"

Preparare foi

Amestecaţi toate ingredientele până la omogenizare, împărţiţi aluatul în două şi întindeţi foi de mărimea tăvii, direct pe hârtie de copt. Transferaţi prima foaie, cu hârtia de copt cu tot în tavă şi puneţi crema de cocos.

Preparare cremă de cocos

Bateţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adăugaţi treptat zahărul, intercalat cu zeamă de lămâie. Incorporaţi cu grijă nucă de cocos, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, potrivit reteteculinare.ro. Turnaţi crema peste prima foaie din tava şi nivelaţi.
Acoperiţi cu a doua foaie, prin răsturnare de pe hârtie, ajutându-vă de acesta.

Daţi la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la foc potrivit spre mic sau până ce foile sunt coapte şi cremă de cocos fermă.
Scoateţi din tava şi lăsaţi la răcit pe un grătar.

Preparare cremă de ou

Frecaţi spumă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cel vanilat până ce zahărul este topit. Adăugaţi praful de budincă şi treptat, laptele rece.
Fierbeţi pe foc mic, amestecând continuu până ce crema se îngroaşă.
Acoperiţi vasul cu folie transparenta şi lăsaţi la răcit.

Preparare cremă mascarpone

Bateţi spumă untul cu zahărul şi mascarpone până obţineţi o cremă fermă.

Înglobaţi crema de ou răcită şi mixaţi până obţineţi o cremă omogenă. Turnaţi peste blatul răcit, nivelaţi şi presaraţi cu ciocolată rasă. Daţi la rece pentru cel puţin 4 ore sau până ce foile se înmoaie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel