Prăjitura "Vis de primăvară" este un desert delicios, cea mai bună soluție când ți-e poftă ceva dulce, însă nu stai bine cu economiile. Iată cum se prepară.
Pentru foi:
-300 g făină
-200 g unt
-150 g zahăr
-1 ou
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
-1 praf de sare
Pentru crema de cocos:
-6 albuşuri
-250 g zahăr
- 250 g nucă de cocos
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
-zeama de la o lămâie
Pentru crema de ou:
-3 gălbenuşuri
-100 g zahăr tos
-1 budincă de vanilie
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
-500 ml lapte rece
-coaja rasă de lămâie, opţional
Pentru crema mascarpone:
-250 g mascarpone sau Quark
-100 g unt
-100 g zahăr pudră
-1- 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru ornat:
-ciocolată rasă
Preparare foi
Amestecaţi toate ingredientele până la omogenizare, împărţiţi aluatul în două şi întindeţi foi de mărimea tăvii, direct pe hârtie de copt. Transferaţi prima foaie, cu hârtia de copt cu tot în tavă şi puneţi crema de cocos.
Preparare cremă de cocos
Bateţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adăugaţi treptat zahărul, intercalat cu zeamă de lămâie. Incorporaţi cu grijă nucă de cocos, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, potrivit reteteculinare.ro. Turnaţi crema peste prima foaie din tava şi nivelaţi.
Acoperiţi cu a doua foaie, prin răsturnare de pe hârtie, ajutându-vă de acesta.
Daţi la cuptorul preancalzit, pentru circa 20 min, la foc potrivit spre mic sau până ce foile sunt coapte şi cremă de cocos fermă.
Scoateţi din tava şi lăsaţi la răcit pe un grătar.
Preparare cremă de ou
Frecaţi spumă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cel vanilat până ce zahărul este topit. Adăugaţi praful de budincă şi treptat, laptele rece.
Fierbeţi pe foc mic, amestecând continuu până ce crema se îngroaşă.
Acoperiţi vasul cu folie transparenta şi lăsaţi la răcit.
Preparare cremă mascarpone
Bateţi spumă untul cu zahărul şi mascarpone până obţineţi o cremă fermă.
Înglobaţi crema de ou răcită şi mixaţi până obţineţi o cremă omogenă. Turnaţi peste blatul răcit, nivelaţi şi presaraţi cu ciocolată rasă. Daţi la rece pentru cel puţin 4 ore sau până ce foile se înmoaie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu