Urmărește emisiunea live


Prăjitura "Weekend", fără coacere. În 15 minute este gata: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)

Prăjitura "Weekend" este potrivită pentru următoarele două zile de relaxare. Iată cum se prepară acest desert fără coacere.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

Blat

250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt

Crema de cocos

6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos

Crema de vanilie

6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie

Cum se prepară

Blatul:

Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie:

Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.

BONUS: Prăjitură de mălai dulce 

Ingrediente

3 ouă

125 gr zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

450 gr iaurt gras (sau iaurt grecesc 10%)

50 ml lapte

100 ml ulei

150 gr mălai (grişat)

50 gr gris fin

2 lingurițe praf de copt

Mod de preparare

Mălaiul se amestecă cu grişul și praful de copt.

Se separă ouăle. Gălbenușurile cu zahărul și 50 ml din iaurt se bat cu mixerul până se obține o cremă mai groasă galben deschis. Dacă doriți alte arome, pe lângă vanilie, puteți adaugă puțină coajă rasă de lămâie sau portocală.

Se adaugă uleiul în fir subțire în timp ce continuați să mixati.

Se adaugă restul de iaurt și se mixează iar 1 minut.

Se adaugă laptele și se mixează câteva secunde.

Se toarnă amestecul de mălai în ploaie, în timp ce amestecați manual cu țelul.

Se bat albușurile spumă. Se încorporează în aluat în trei tranșe, amestecând ușor cu țelul să nu se lase. Va rezulta un aluat spumos, care curge și se autonivelează.

Se unge o tavă de 28 x18 cm cu unt. Se toarnă încet, de la mică distanță, compoziția în tavă.

Se dă la cuptorul preincins la 170C, timp de 40 minute, până e rumenă deasupra și scobitoarea iese curată în centru.

Se lasă să se răcească, apoi se poate felia. Se servește simplă, pudrată cu zahăr sau cu un sos de fructe, zmeură de exemplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel