Prăjitura "Weekend" este potrivită pentru următoarele două zile de relaxare. Iată cum se prepară acest desert fără coacere.
Ingrediente
Blat
250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt
Crema de cocos
6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos
Crema de vanilie
6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie
Cum se prepară
Blatul:
Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.
Crema de cocos:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.
Crema de vanilie:
Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.
BONUS: Prăjitură de mălai dulce
Ingrediente
3 ouă
125 gr zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
450 gr iaurt gras (sau iaurt grecesc 10%)
50 ml lapte
100 ml ulei
150 gr mălai (grişat)
50 gr gris fin
2 lingurițe praf de copt
Mod de preparare
Mălaiul se amestecă cu grişul și praful de copt.
Se separă ouăle. Gălbenușurile cu zahărul și 50 ml din iaurt se bat cu mixerul până se obține o cremă mai groasă galben deschis. Dacă doriți alte arome, pe lângă vanilie, puteți adaugă puțină coajă rasă de lămâie sau portocală.
Se adaugă uleiul în fir subțire în timp ce continuați să mixati.
Se adaugă restul de iaurt și se mixează iar 1 minut.
Se adaugă laptele și se mixează câteva secunde.
Se toarnă amestecul de mălai în ploaie, în timp ce amestecați manual cu țelul.
Se bat albușurile spumă. Se încorporează în aluat în trei tranșe, amestecând ușor cu țelul să nu se lase. Va rezulta un aluat spumos, care curge și se autonivelează.
Se unge o tavă de 28 x18 cm cu unt. Se toarnă încet, de la mică distanță, compoziția în tavă.
Se dă la cuptorul preincins la 170C, timp de 40 minute, până e rumenă deasupra și scobitoarea iese curată în centru.
Se lasă să se răcească, apoi se poate felia. Se servește simplă, pudrată cu zahăr sau cu un sos de fructe, zmeură de exemplu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu