Ți-e poftă de ceva dulce, dar refuzi gândul unor bunătăți din comerț? Poți încerca prăjitura Weekend, mai ales că urmează binemeritatul sfârșit de săptămână, cu două zile libere, și ai tot timpul din lume să o prepari chiar tu.
Ingrediente
Blat
250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingură cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt
Crema de cocos
6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos
Crema de vanilie
6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri făină
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţă vanilie
Cum se prepară
Blatul:
Untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.
Crema de cocos:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nuca de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.
Crema de vanilie:
Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă puțin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News