Făcut cu aluat crocant, curmale și nuci, acest desert, servit la micul dejun, te va umple de energie și voie bună.
Suntem siguri că aceste prăjituri libaneze cu nuci și curmale te vor cuceri. Urmează rețeta pas cu pas și vei vedea că aceste delicatese se fac foarte ușor.
Ingrediente pentru aluat:
făină de grâu - 2 pahare,
lapte - 230 ml,
unt - 30 grame,
sare după gust.
Pentru umplutură:
nuci - 100 grame,
miere - 2 linguri,
portocale - 1 bucată,
curmale - 400 de grame.
Într-un castron cerne făina. Adaugă untul moale, laptele, sarea și frământă un aluat elastic. Învelește aluatul în folie alimentară și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, spală portocala, dă coaja prin răzătoare (să fie bio, altfel coaja nu se consumă) și stoarce sucul. Înmoaie curmalele fără sâmburi în apă timp de 10 minute.
Orez prăjit cu ananas, o combinație exotică delicioasă
Apoi curmalele se usucă și se pun într-un bol de blender împreună cu coaja bio, sucul de portocale și mierea. Se macină până la o masă omogenă. Adaugă nucile și amestecă.
Întinde aluatul pe o suprafață de lucru într-o foaie subțire și taie mai multe cercuri. Pune umplutura în mijlocul unui cerc și unește marginile aluatului cu o furculiță.
Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu
Toarnă ulei într-o tigaie și prăjește prăjiturile, pe ambele părți, câte 6 minute până devin aurii. Pune prăjiturile finite pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News