Prăpădul economic se abate asupra României, avertizează Năsui: Va fi crâncen! Înseamnă sărăcie

foto pexels
foto pexels

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru, spune că urmează prăpădul economic. 

”Va fi crâncen. Aș vrea să reiau puțin tema asta, deci noi intrăm probabil în cea mai dură recesiune în care a fost România, mai rău decât a fost în 2007-2009, și Guvernul în pragul acestei recesiuni, în loc să lase mai mulți bani în piață, îi scoate. Toate cuvintele astea, și v-aș ruga să fiți atenți la formulările domnului Ciolacu, nu vom crește TVA la medicamente și alimente. Asta ce înseamnă? Crește TVA în alte părți” spune deputatul USR, Claudiu Năsui. 

”TVA-ul e un impozit regresiv. TVA-ul este un impozit pe care îl plătesc predominant cei cu salarii mai mici, cu venituri mai mici, deci ideea asta că de fapt nu tăiem salarii... nu taie ei de fapt salarii la stat, dar în mediul privat, în restul economiei, va fi prăpăd. Pentru că TVA mai mare înseamnă prețuri mai mari, înseamnă putere de cumpărare mai mică, adică înseamnă sărăcie, înseamnă că deodată nu o să ne mai putem permite la fel de mult – din ce în ce mai puțin de fapt”, a adăugat Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, în intervenția de la B1TV

Deputatul a mai precizat: ”Acesta este un lucru pe care românii îl știu deja, îl văd deja. În magazine, persoane care ajung la casă… S-a întâmplat exact chestia asta în fața mea, a renunțat la niște bunuri pentru că nu putea să achite și nu i-a venit să creadă cât de scump este coșul”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel