Dispariţiile sunt de prea multe ori anchete fără niciun final, sunt cazuri condamnate să rămână un mister.
În aceste dosare pierdute sunt poveşti de viaţă cu personaje reale. Oameni care încă mai speră să afle adevărul. Campania "În căutarea adevărului" de la TVR continuă cu o nouă poveste.
În registrele poliţiei şi în pomelnicele familiei lui, Daniel Bucovineanu este mort. Dar el trăieşte, acesta fiind un nou caz elucidat de echipa Ştirilor TVR, în cadrul campaniei
În căutarea adevărului.
La 7 ani, Cristian a fugit de acasă. A luat un tramvai şi a ajuns în Gara Basarab din Bucureşti. Apoi, s-a urcat într-un tren şi a coborat în prima staţie din noua lui viaţă.
Într-un sat sărac din capătul ţării, familia Bucovineanu vorbeşte despre copilul dispărut ca şi când el ar fi pentru totdeauna pierdut.
Până şi poliţia l-a considerat mort pe copilul dispărut. Însă o fărâmă de noroc tot a avut. După 17 ani de când a fugit de acasă, Cristian a cerut ajutorul pentru a-şi găsi familia.
Părinţii vor şti sigur că el este copilul lor, după ce vor fi comparate profilele genetice. Şi ei, dar şi Cristian, aflat acum în Spania, au dat probe pentru testul ADN. Iar rezultatul va fi gata în câteva zile, potrivit TVR.
Pentru mai multe detalii despre această campanie, l-am contactat pe dl. Claudiu Lucaci, Șeful Departamentului de Știri de la TVR.
Cum a început această campanie
„Este o campanie a Știrilor, apare în Jurnalul de Știri de la 20.00. În seara aceasta, la 20.30, o să demonstrăm că acel copil dispărut este copilul celor doi, mamă și tată, pe care i-am găsit noi în România într-un sat din Moldova, fiind din București la vremea când a fost născut copilul. Ideea este că noi facem campania aceasta pornind de la niște dispariții de copii, foarte vechi, de acum 30 de ani, 17 ani, care nu au fost găsiți”, susține Claudiu Lucaci.
Cine se ocupă de elucidarea acestor cazuri
„Mergem pe urmele lor și facem o anchetă jurnalistică și reușim să îi descoperim, deși autoritățile le consideră cazuri clasate. Fiind o anchetă jurnalistică, sunt jurnaliști care se ocupă de descoperirea acestor persoane. Sigur că luăm date de la poliție sau de la procuratură, unele dintre ele sunt legate de Parchete, în cazul unor dosare cu crime. Noi preluăm date din anchetă și mergem cu ele mai departe și găsim ceea ce nu au găsit autoritățile, adică persoanele dispărute sau autorii crimelor. La autorii crimelor este foarte greu deoarece nu ne ajută nimeni, nu ni se dau informații despre persoanele care au fost ucise la vremea aceea. Dar la dispariții, fiind în viață, teoretic, că sunt doar dispăruți, nu sunt morți, se mai pot găsi urme. Acesta este cazul și din seara aceasta. Acest copil a plecat de acasă, era bătut, dar nu de părinți, ci de mătușă, sora părinților.
A plecat de acasă, a ajuns în orfelinat și apoi a plecat în Spania. Noi l-am găsit acolo, am făcut verificarea datelor și confirmarea acestora de către poliție, aveam nevoie de confirmarea oficială. După aceea, am confruntrat datele respective cu familia găsită. În cazul acestui copil, el a fost declarat mort, nu dispărut. Părinții când au fost să dea certificatul de deces au zis că este copilul lor, care a murit. Apoi a venit o altă familie care l-a revendicat, i s-a acordat acelei familii decesul, s-a stabilit că este copilul lor. Familia aceea s-a trezit după un an de zile cu copilul lor dispărut acasă, deci nu era copilul lor. Primii părinți care au venit să îl recunoască, cei cu copilul mort, au zis că este copilul nostru cel care a fost înmormântat.
Noi am demonstrat că au greșit. I-au făcut cruce, l-au considerat tot timpul mort, iar după 17 ani am descoperit că este viu.
Cazul în sine este al doilea pe care noi l-am rezolvat în câteva zile, cu un copil dispărut de 30 și ceva de ani, acum de 17 ani, ei nu mai sunt în România”, a explicat acesta.
Care este firul investigației
„Noi pornim de la cazul copilului, el spune că nu își mai găsește părinții și noi reușim să îi găsim părinții. Noi am pornit invers, nu am pornit ca autoritățile, părinții reclamă că le-a dispărut copilul și caută acul în carul cu fân. Noi mergem de la cei care spun că nu își mai găsesc părinții și atunci ajungem mai repede la părinți”, a mai spus dl. Claudiu Lucaci pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News