Prețul mondial al grâului, ținut în jos de România

grau
grau

Prețul grâului exportat de Rusia și-a reluat declinul săptămâna trecută, datorită recoltelor mari din regiunea Mării Negre, anunțate de România și Ucraina, arată datele Institutului de studii agricole (Ikar), transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Prețul grâului ce urmează să fie încărcat în porturile Mării Negre a scăzut vineri cu 1,8% față de săptămâna precedentă, la 162 de dolari pe tonă, a anunțat Dmitry Rylko, director general al Ikar. Prețurile nu s-au modificat în săptămâna ce s-a încheiat în 15 iulie, după ce, în precedentele patru săptămâni, au înregistrat scăderi.

"Prețurile sunt în coborâre în urma recoltelor semnificative din Rusia, Ucraina și România", a explicat Rylko.

Rusia și România ar urma să înregistreze recolte record, în timp ce Ucraina este așteptată să anunțe al treilea cel mai ridicat nivel de la destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, arată datele Departamentului Agriculturii din SUA.

"Ucraina, România și Rusia au toate o producție colosală de grâu, pe care trebuie să o vindem. În mod regulat, Rusia apare câștigătoare a licitațiilor din Egipt, cel mai mare cumpărător de grâu din lume, deoarece prețul lor este mai scăzut", a declarat Rylko.

Prețul grâului din Ucraina a scăzut săptămâna trecută cu 2,7%, la 160,5 dolari pe tonă, susțin analiștii de la UkrAgroConsult.

Luni, la bursa de la Chicago, cotațiile futures la grâu cu livrare în luna septembrie au crescut cu 3,75%, până la 4,29 dolari per bushel.

Potrivit estimărilor, România ar obține  a doua cea mare productivitate la grâu din ultimele 26 de sezoane agricole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel