„Prea bătrân și inapt să fie președinte”. Biden glumește despre sănătatea mintală a lui Trump, în cadrul unei cine cu jurnaliștii

Agerpres
Agerpres

Apariția lui Biden la cină, în care politicienii și jurnaliștii schimbă glume umoristice într-o atmosferă formală, a fost prima dată când un președinte a participat în persoană de la fostul președinte Donald Trump în 2018, scrie Reuters.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a obținut recent nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din acest an și se va confrunta cu Trump, în vârstă de 77 de ani, într-o revanșă în noiembrie. Biden încearcă să câștige voturi, să-și crească ratingurile scăzute de aprobare și să înlăture preocupările că ar fi prea în vârstă pentru a mai candida.

"Un candidat este prea bătrân și mintal inapt să fie președinte. Celălalt sunt eu", a spus Biden sâmbătă, în fața a mai mult de 650 de invitați, care îi includ pe premierul Irlandei Leo Varadkar, fondatorul Amazon și proprietarul Washington Post, Jeff Bezos, și CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a cărui afacere din SUA ar putea fi interzisă de Biden.

Campania lui Trump nu a răspuns la o solicitare de comentariu. Trump a pus și el la îndoială capacitatea mintală a lui Biden de a fi președinte.

Biden a subliniat importanța presei, pe care a spus că nu este "dușmanul poporului", în contrast puternic cu remarci anterioare ale lui Trump despre mass-media.

El a vorbit și despre războiul din Ucraina cu prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, care a participat la cina de sâmbătă. "Nu ne vom pleca, ei (ucrainenii) nu se vor pleca și nici eu nu mă voi pleca", a spus Biden.

După discursul său, Biden a coborât în sală și a făcut selfie-uri cu reporterii și a sunat la mama unui invitat.

Guvernatorul din Michigan, Gretchen Whitmer, reprezentând Partidul Democrat la eveniment, a vorbit și ea sâmbătă, la fel ca și guvernatorul din Utah, Spencer Cox, reprezentând Partidul Republican.

Cox, în vârstă de 48 de ani, a glumit că își anunță candidatura la președinție "în 2052, când voi fi încă mai tânăr decât atât președintele Biden, cât și președintele Trump."

Pe un ton mai serios, el a spus că există o dorință printre americani pentru ceva mai pozitiv în politică.

Cei 65 de membri ai clubului, toți reprezentanți ai organizațiilor de știri, au interpretat cântece satirice și sketche-uri. Un cântec a ironizat vârsta lui Biden și a lui Trump pe melodia "When I'm Sixty-Four" de la The Beatles.

La cina de anul trecut, Mike Pence, care a fost vicepreședinte submandatul lui Trump, a oferit o critică puternică la adresa fostului său șef, spunând că istoria îl va ține pe Trump responsabil pentru rolul său în atacul de la 6 ianuarie 2021, asupra Capitoliului SUA.

Spre deosebire de evenimentul său similar, cina Asociației Corespondenților de la Casa Albă în aprilie, cina Gridiron nu este televizată și încearcă să-și păstreze atmosfera de altădată, cu bărbați în frac și papion și femei în rochii lungi.

Nu sunt permise fotografii în timpul cinei și participanților li se cere să nu posteze pe rețelele sociale până după încheierea evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel