EXCLUSIV  Prea multe zile libere? Răsturnare de situație. Hossu: Aberante!

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Bogdan Hossu, preşedintele Sindicatului Cartel Alfa, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS TV despre zilele libere care se acordă în România, comparativ cu ce se întâmplă în Europa. 

Totul a plecat de la o întrebare a jurnalistului Val Vâlcu, care a menţionat criticile cu privire la minivacanţa de la începutul lunii decembrie. Conform acestuia, criticii spun că în România sunt prea multe zile libere, prea multe minivacanţe. 

Bogdan Hossu a reacţionat ferm şi a dat exemplul altor ţări din Europa. 

"Sunt două aspecte. Primul, dacă o luăm statistic suntem sub media europeană a zilelor libere. Ca să fie clar! Sunt ţări care au mai multe zile libere decât România, sunt mai bogate în zile libere. Al doilea lucru, aceste punţi care se fac cu zilele libere legale, din punctul nostru de vedere, sunt aberante în modul în care sunt acordate. În sensul în care sunt stabilite cu 3-4 zile înainte, sunt în sectorul bugetar cu obligativitate de recuperare, iar cum s-a întâmplat acum în decembrie perioada de recuperare e foarte scurtă, deci probabil recuperarea va fi mai puţin eficientă şi reală ca atare.

Lucrătorul, neştiind că are punte din timp, nu poate să îşi facă o planificare familială. Operatorii turistici care sunt interesaţi să scoată pachete cu o ofertă cât mai bună sunt blocaţi pentru că nu ştiu ce se întâmplă", a declarat Bogdan Hossu la DC NEWS TV. 

"Am discutat cu noul ministru al Turismului ca în ianuarie să se anunţe oficial pentru tot anul (n.r. când vor fi punţi pentru zilele libere legale)", a mai precizat liderul Cartel Alfa. 

Youtube video image

Bulai şi Vâlcu, remarci despre zilele libere la Nod în Papură 

Jurnalistul Val Vîlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre cum se manifestă diferitele popoare din Europa în ceea ce privește zilele libere de sărbători: 

„În Europa, mai ales în partea sudică, dacă te duci în Spania și vine mama ta în vizită, e de neconceput să te duci la serviciu (...). Ține de cum s-au negociat lucrurile, de importanța sărbătorilor. Ce știu cei din sudul Europei, față de cei din nord, e că știu să-și facă serbări publice, comunitare. Fac și alții, englezii. Ei au făcut întotdeauna serbări comunitare spectaculoase, pentru că au o istorie de sute de ani și s-au axat pesărbători încă de atunci. E normal că au o experiență uriașă, au turism cu ocazia sărbătorilor, au festivaluri care pentru noi sunt ciudate. Ei au istoria lor, reperele culturale sunt diferite.

Gândește-te că au embleme ale orașelor, au culori ale orașelor. Oamenii nu știu că în Spania, de pildă, taxiurile sunt în culoarea orașului, alb la Madrid și roșu cu albastru la Barcelona. Culorile cluburilor de fotbal sunt ale orașului. La noi se schimbă numele echipelor de pe o zi pe alta...“, a precizat Alfred Bulai.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel