Precizările Poliției Române, după crimele de la Constanța

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poliția Română a venit cu mai multe precizări, după cele două crime înfiorătoare de la Constanța.

VEZI ȘI: Mărturia bărbatului care a descoperit cadavrul Denisei. Criminologul Dan Antonescu, detalii tulburătoare despre ”Șacalul”

Poliţia Română a transmis, joi, că nu se impun verificări interne la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, după cele două crime înfiorătoare care au dus la moartea Deliei Avram și Denisei Iana.

"Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media cu privire la un posibil control la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, în legătură cu modul de instrumentare a cazurilor de omor, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Până la acest moment, nu au rezultat indicii cu privire la încălcări ale procedurilor de lucru și prevederilor legale incidente, astfel că nu se impune efectuarea de verificări interne. Polițiștii de caz au efectuat cercetări conform delegării procurorului și sub coordonarea acestuia", a transmis Poliția Română într-un comunicat de presă.

Reacția ministrului Afacerilor Interne

Și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a reacționat în legătură cu crimele de la Constanţa, afirmând că poliţiştii au demonstrat o ”foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz”.

”Legat de cazuri în anchetă, nu dau detalii. Tot ce pot să vă spun este că astfel de detalii vor fi date de către IGPR în colaborare cu Parchetul şi pot, de asemenea, să vă mai spun cu certitudine că poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz. Mai multe pe parcursul anchetei vor oferi poliţiştii şi procurorii, nu ministrul”, a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă va trimite Corpul de Control la Constanţa, ministrul Afacerilor Interne a răspuns: ”Voi trimite Corpul de Control ori de câte ori se justifică. Nu am făcut niciodată, niciun fel de ezitare nu am avut legat de astfel de evenimente. (...) Da, dacă e nevoie, voi trimite şi Corp de Control. Dar cauzele respective sunt în anchetă. Ce pot eu să spun, ca ministru, pe ce date am, este că poliţiştii au făcut rapid anumite conexiuni în legătură cu elemente disparate din acest dosar. Acum sigur că se colaborează şi cu Parchetul. IGPR, Poliţia Română este instruită să comunice, să aibă o activitate transparentă faţă de dumneavoastră şi ori de câte ori permite procurorul să vină în faţa dumneavoastră cu informaţii din anchetă. (...) Aştept o informare de la IGPR şi pe baza ei voi judeca dacă este cazul. Acum ceea ce cred că trebuie să facă nu numai poliţiştii, ci şi procurorii să pună cap la cap tot ce au aflat din anchetă”.

Totodată, Cătălin Predoiu a precizat faptul că poliţiştii verifică toate conexiunile pe care le poate avea acest caz şi cu altele neelucidate sau în curs de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel