Predicatorul turc Fethullah Gulen a murit în SUA. Ar fi fost în spatele unei tentative de lovitură de stat și a construit o mișcare islamică

Captură de ecran / Foto: Video Youtube BBC News
Captură de ecran / Foto: Video Youtube BBC News

A murit Fethullah Gulen, predicator musulman turc.

Predicatorul musulman turc Fethullah Gulen, despre care Ankara afirmă că se afla în spatele unei lovituri de stat eșuate din 2016, a murit în Statele Unite, unde era stabilit, au declarat luni postul de televiziune NTV și alte mass-media turcești.

Avea 83 de ani.

Herkul, un site care publică predicile lui Gulen, a declarat pe contul de pe aplicația de socializare X că Gulen a murit duminică seara în spitalul în care era tratat.

Gulen a trăit în exil autoimpus în Statele Unite din 1999.

Gulen a construit o mișcare islamică puternică în Turcia și nu numai, dar și-a petrecut ultimii ani acuzat de orchestrarea unei tentative de lovitură de stat împotriva liderului turc Tayyip Erdogan, acuzații pe care le-a negat.

Predicatorul a fost cândva un aliat al lui Erdogan, dar s-au separat în mod spectaculos, iar Erdogan l-a considerat responsabil pentru tentativa de lovitură de stat, în care mai mulți soldați au rechiziționat avioane de război, tancuri și elicoptere. Aproximativ 250 de persoane au fost ucise în încercarea de preluare a puterii, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel