Ministerul Justiției a anunțat lista procurorilor care vor susține interviul pentru ocuparea unor funcții de conducere la Parchetul General.
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, este singurul candidat admis la interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general, a anunţat, marţi, Ministerul Justiţiei.
Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Bogdan Licu va susţine interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pe data de 20 ianuarie. Pentru funcţia de adjunct al procurorului general candidează Maria Magdalena Militaru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care va susţine interviul la aceeaşi dată.
Pentru funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ vor susţine interviuri, tot pe 20 ianuarie, procurorii Dragoş Cojocariu, Adriana Denisa Cristodor şi Romulus Dan Varga.
Procurorii Marius Museanu, Ionel Corbu, Cătălin Ranco Piţu, Paul Truica, Grigore Cătălin Popescu şi Florin Daniel Căşuneanu vor susţine interviu, pe 27 şi 28 ianuarie, pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PICCJ.
Pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT s-au înscris procurorii Ioana Bogdana Albani, Oana Daniela Paţu, Teodor Niţă şi Oana Schmidt-Hăineală, interviurile fiind programate pe 29 ianuarie.
Pe 30 ianuarie vor susţine interviurile pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA procurorii Gabriela Popa, Mădălina Scarlat şi Elena Hach.
Pe 31 ianuarie sunt programate interviurile susţinute de Constantin Claudiu Dumitrescu - pentru funcţia de şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA şi de Silviu Paul Dumitriu - pentru funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
"Dosarele procurorilor depuse prin intermediul serviciilor poştale şi/sau curierat până la data de 30.12.2019, ora 24,00, şi care ajung după această dată la Direcţia resurse umane din Ministerul Justiţiei, sunt analizate prin raportare la condiţiile legale incidente, urmând a fi afişate şi publicate lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile de participare şi lista procurorilor ale căror cereri sunt respinse, dacă este cazul", precizează Ministerul Justiţiei.
Candidaţii admişi la interviu vor avea la dispoziţie 30 de minute pentru susţinerea proiectului şi 60 de minute pentru întrebări şi răspunsuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News