Predoiu explică o declarație controversată despre „lupta pierdută”: Nu cred că a fost o greșeală, ci declarație de îndemn și „biciuire a orgoliului”

FOTO: MAI (captură foto)
FOTO: MAI (captură foto)

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu și-a nuanțat declarația controversată privind „lupta pierdută cu traficul de droguri”.

Într-o emisiune la Digi 24, Cătălin Predoiu a explicat că de fapt declarația era una metaforică și una de îndemn. Predoiu spune că referirea sa era la momentul actual, iar MAI trebuie să se reorganizeze pentru a câștiga această luptă.

Totodată, Cătălin Predoiu a adăugat că nu regretă declarația și a subliniat că, într-o oarecare măsură, coroborat cu tragedia de la 2 mai, și declarația a adus în dezbatere publică problema traficului de droguri din România.

„Această frază am pronunțat-o pentru prima dată în sediul IGPR. Le-am spus că avem o problemă pentru că lupta e pierdută acum din perspectiva mea, dar trebuie să ne organizăm și să o câștigăm. (...) Câtă vreme nu era temă de dezbatere națională și ulterior iată a devenit, sigur și în contextul tragediei de la 2 mai, nu cred că a fost o greșeală”, precizează Cătălin Predoiu.

Acesta a adăugat că concluzia sa e una dură, care poate să nu placă multora, în contextul în care adevărul e supărător.

„Trebuie să ne organizăm mai bine pentru a reduce traficul”, mai precizează Cătălin Predoiu care admite că traficul nu poate fi redus la zero, „dar e inadmisibil ce se întâmplă azi”.

„A fost o declarație și de îndemn și de biciuire a orgoliului polițiștilor”, a conchis ministrul de Interne în ceea ce privește declarația sa despre „lupta pierdută cu drogurile”.

Cătălin Predoiu a adăugat că MAI depune eforturi de reorganizare inclusiv prin suplimentarea forțelor pentru a combate traficul de droguri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel