Predoiu: M-a vizitat un prieten dintr-o țară din vestul Europei. Are copilul în România. Mi-a spus că e liniștit că fiul lui e aici

Cătălin Predoiu Foto: Crișan Andreescu
Cătălin Predoiu Foto: Crișan Andreescu

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a făcut câteva declarații după ntâlnirea cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și sindicatele reprezentative la nivelul MAI.

„Aș începe aceste scurte declarații cu o mică istorisire. Săptămâna aceasta, zilele trecute, m-a vizitat un prieten într-o țară din vestul Europei, o vizită privată,  care are copilul la studii în România și prietenul meu îmi povestea cât de liniștit e faptul că îi studiază copilul aici în România, că se simte în siguranță și mai în siguranță decât în țara din care vine, o țară din vestul Europei, o țara mare. Ce vreau să spun prin această parabolă? România este o țară sigură, lucru mărturisit și de cetățenii europeni care o vizitează, care stau, locuiesc în ea, lucrează sau studiază. Ei, ca să rămână o țară sigură, noi trebuie să facem în continuare investiții și modernizări.

 

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne în acest an cuprinde o sumă de trei ori mai mare pentru investiții decât anul trecut, care a fost de asemenea o sumă importantă. Deci avem în jur de 900 de milioane de lei pentru investiții în logistică,  în egală măsură, noi trebuie să ne preocupăm și de consolidarea statutului polițistului, polițistului de frontieră, jandarmului, pompierului salvator și așa mai departe. În același timp, noi am lansat și o serie de reforme instituționale, IPJ Constanța e doar un exemplu dar gândim și alte astfel de măsuri, toate acestea încadrate în prioritățile pe care ministerul le-a urmărit încă de anul trecut, consolidarea și relansarea luptei antidrog, antitrafic de persoane, crima organizată și așa mai departe.

 

O serie de importante măsuri trebuie luate și în urmarea deciziei Consiliului European privind accesul României în spațiul Schengen, cu frontiera aeriană și frontiera navală. Trebuie puse în practică aceste decizii prin consolidarea mijloacelor noastre de a combate migrația ilegală și de a proteja frontiera națională. De asemenea, trebuie să continuăm măsurile de modernizare a armelor, exista deci un complex de acțiuni pe care noi deja le întreprindem astfel încât la capătul mai multor ani de măsuri susținute, întreg ansamblul forțelor Ministerul Afacerilor Interne să fie modernizat.

 

Eu doresc și acționez în direcția unui minister puternic, unui minister profesional, echipat corespunzător, care să fie eficient în slujba cetățeanului, în același timp încadrat de profesie al căror statut să fie consolidat, respectat și așa mai departe. Lucrurile astea presupun o progresie,  presupun o acțiune concertată pe o durată lungă de timp dar nu suntem dispuși să pierdem nici o zi.

 

Vizita primului-ministru și a viceprim-ministrului la Ministerul Afacerilor Interne se încadrează în acest complex de masuri. Și aș vrea să mulțumesc, domniilor lor și coaliției pentru sprijinul de care am beneficiat și pe parcursul anului trecut și anul acesta și sunt convins vom beneficia și în continuare.

 

Avem provocări mari în acest an, am menționat Schengen, mai sunt și alegerile în care așa cum am spus, ministerul trebuie să se comporte profesionist și neutru din punct de vedere politic”, a zis Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel