Predoiu: Un regulament european în domeniul repatrierii minorilor neînsoţiţi, soluţie pentru Franţa. Cerşetoria pe Champs-Elysée va fi interzisă, conform poliției pariziene

predoiu
predoiu

Ministrul Cătălin Predoiu afirmă că în Franţa aspectul cheie al problemei este eficienţa aplicării legii, iar o soluţie faţă de invalidarea acordului de repatriere a minorilor neînsoţiţi de către Consiliul Constituţional Francez ar fi adoptarea unei directive sau regulament european în domeniu.

"Aspectul cheie al problemei este eficienţa aplicării legii în Franţa. Poliţiştii români sunt gata să continue sprijinul colegilor francezi în acest scop. Iar decizia de interdicţie a cerşetoriei este binevenită", a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Faţă de invalidarea acordului de repatriere a minorilor neînsoţiţi de către Consiliul Constituţional Francez, o soluţie ar putea fi adoptarea unei directive sau regulament în domeniul repatrierii minorilor neînsoţiţi, subliniază ministrul Predoiu.

"În plan operativ, s-ar impune mai multe acţiuni comune ale poliţiştilor din cele două ţări pentru demantelarea cercurilor infracţionale operaţionale în Paris", arată demnitarul.

Potrivit acestuia, autorităţile române fac la rândul lor eforturi pentru combaterea infracţionalităţii în general, cu rezultate deosebite în combaterea crimei organizate şi a corupţiei, iar Programul Stockholm pentru un spaţiu european comun de libertate, securitate şi justiţie reprezintă o prioritate, informează Mediafax.

" Sper că această abordare tehnică, mai puţin emoţională, să contribuie la cooperarea noastră . Avem o istorie care s-a împletit uneori, relaţia cu Franţa este veche, axată pe valori comune, cu valenţe culturale şi economice şi ne-o dorim continuată", conchide Predoiu.

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, cere accelerarea repatrierilor infractorilor de origine română care, în opinia lui, reprezintă zece la sută din persoanele aduse în faţa justiţiei la Paris, informează AFP.

De altfel, ministrul francez de Interne a anunţat că prefectul poliţiei din Paris, Michel Gaudin, va "interzice cerşetoria pe Champs-Elysée", semnând o hotărâre "în această săptămână".

UPDATE:

Cerşetoria şi "formele asimilate" acesteia, cum ar fi falsele petiţii în vederea strângerii de bani, au fost interzise, începând de marţi, pe Champs-Elysees, a anunţat prefectul de poliţie din Paris, Michel Gaudin, citat de Le Figaro, în ediţia electronică.

Măsura, pe care Gaudin o califică drept "excepţională dar proporţionată", este valabilă şase luni, până la 6 februarie, şi vizează în special grupurile de români, adeseori minori folosiţi de reţele mafiote.

Încălcarea acestei interdicţii este amendată cu 38 de euro şi justifică un control de identitate şi, prin urmare, măsuri de expulzare în cazul unui sejur ilegal pe teritoriul francez.

Această măsură este un demes "experimental într-un loc simbolic", dar măsuri similare pot fi luate ulterior şi în alte cartiere, cum ar fi de exemplu Sacre-Coeur.

Citește și:

Ministrul francez de Interne vrea expulzarea românilor de la graniţă. Ce va răspunde CE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel