Prefectul Capitalei critică anunțul privind achiziționarea minicentralelor: Primăria Generală se preface că lucrează

Rares Hopinca, prefect Capitala Foto: Crișan Andreescu
Rares Hopinca, prefect Capitala Foto: Crișan Andreescu

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a reacţionat după ce compania municipală Energetica Servicii a anunţat licitaţie pentru achiziţionarea a 20 de capacităţi modulare de producere de energie termică şi a spus că este o "măsură tardivă, cu eficienţă îndoielnică şi luată doar pentru a se putea invoca în campanie".

El a atras atenţia că termenul de depunere a ofertelor este 23 februarie, adică la sfârşitul iernii.

"Cât este interes pentru a rezolva real o problemă uriaşă pentru bucureşteni şi cât este exerciţiu de imagine şi de discurs la început de an electoral? Când estimează domnul primar general că cele 20 de instalaţii vor livra agent termic? De ce o face la finalul iernii, în 2024? Este primar din 2020 şi tot de atunci a promis bucureştenilor apă caldă şi căldură. De ce nu a făcut această achiziţie în primele două ierni ale mandatului, înainte să lase zeci de mii de oameni fără căldură? O măsură tardivă, cu eficienţă îndoielnică şi luată doar pentru a se putea invoca în campanie", a scris pe Facebook Rareş Hopincă.

Rareş Hopincă a solicitat Termoenergetica să remedieze avariile şi să reia furnizarea agentului termic către bucureşteni.

"Primăria Generală se preface că lucrează. Cetăţenii ar trebui să se prefacă şi ei că au căldură? Încă 313 blocuri au rămas fără agent termic în Bucureşti. Majoritatea în Sectorul 2, unul dintre cele mai afectate sectoare de disfuncţionalităţile sistemului. (...) Solicit Termoenergetica să remedieze de urgenţă avaria produsă la Magistrala II Sud din zona Piaţa Iancului, cât şi avariile deja existente în celelalte sectoare din Capitală", a mai afirmat prefectul Capitalei.

Compania Municipală Energetica Servicii a anunţat pe 25 ianuarie pe SEAP licitaţie pentru achiziţionarea a 20 de capacităţi modulare de producere de energie termică, de tip container. Acestea au o valoare estimată cuprinsă între 5.443.766 - 79.420.035 lei. În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară reprezintă 75%, termenul de livrare 10%, iar performanţele tehnice 15%. Durata contractului este de 12 luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel