Prefectul Capitalei îi cere lui Nicușor Dan să nu mai amâne defrişarea şi toaletarea copacilor uscați din București

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Diana-Anca Artene, prefectul Capitalei, avertizează asupra unui pericol iminent ce planează asupra bucureștenilor din cauza tergiversării defrișărilor și toaletării copacilor aflați în declin biologic. A transmis o solicitare către primarul general, Nicușor Dan.

Prefectul Capitalei, Diana-Anca Artene, atrage atenția asupra consecințelor grave ce pot rezulta din amânarea rezolvării problemei defrișărilor și tăierilor copacilor aflați în declin biologic, în cadrul Consiliului General al Municipiului București și al Primarului General al Capitalei. Această tergiversare poate pune în pericol integritatea și viața cetățenilor din București.

"Prefectul Capitalei, Diana-Anca Artene, solicită Primarului General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, respectarea termenului legal de 30 de zile şi introducerea de urgenţă pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliul General al Municipiului Bucureşti a modificării Hotărârii nr. 304/31.08.2009, astfel încât să nu mai fie pusă în pericol integritatea şi viaţa cetăţenilor, precum şi punerea în siguranţă a bunurilor materiale ale acestora", se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Instituția Prefectului amintește că, încă din data de 21 iunie, a transmis o adresă către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și Primarul General, prin care semnala neconformitățile constatate în Hotărârea nr. 304/31.08.2009 a CGMB, cu privire la noua legislație aplicabilă în domeniu. În acea adresă, s-a solicitat acestora să efectueze demersurile necesare într-un termen de 30 de zile pentru a aduce modificări/adaptări/îmbunătățiri la conținutul normativ al Normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București.

Multe solicitări de avize de defrişare/toaletare arbori transmise către Primăria Municipiului Bucureşti, nerezolvate

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului prefectural, întrunit în data de 27 iunie, sub coordonarea Prefectului Capitalei, s-a aflat, din nou, tema lucrărilor de defrişare şi toaletare a copacilor.

"Toţi cei prezenţi, reprezentanţi ai Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, precum şi ai tuturor primăriilor de sector, au menţionat numărul foarte mare de solicitări de avize de defrişare/toaletare arbori transmise către Primăria Municipiului Bucureşti, în ultimii doi ani. Solicitări la care încă se aşteaptă un răspuns", arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel