Prefectul Capitalei susține că Nicușor Dan a aprobat protestul Dianei Șoșoacă, nu pe cel al fermierilor

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Prefectul Capitalei a declarat, joi, că protestul aprobat de Nicușor Dan este de fapt organizat de senatoarea Diana Șoșoacă, nu de fermieri.

„Având în vedere contextul social care nu este totuși unul dintre cele mai calme, cred că este corect să dăm informațiile corecte către opinia publică.Prin urmare, protestul avizat de primarul general astăzi, nu este protestul fermierilor, sau al agricultorilor, ci este protestul doamnei senator Diana Șoșoacă, iar cei care s-au ocupat de depunerea actelor, de susținerea cauzei în comisie, sunt avocații doamnei Diana Șoșoacă. Dânșii au solicitat să organizeze un protest în legătură cu transportatorii, fermierii și agricultorii. Nu știm ce înseamnă acest „în legătură cu...”, dar cert este că nu înseamnă că transportatorii sau fermierii, cei aflați în stradă, au depus această cerere de protest. Și aceasta este o distincție, aș spune eu, extrem de importantă, ca să înțelegem bine contextul în care ne aflăm.

Nu este o coincidență de nume, dacă ne uităm bine pe cererea depusă la începutul săptămânii, această cerere este depusă de doamna Diana Șoșoacă, un anumit domn Bogdan Petre, prin avocat Duțu Alexandru, a fost respinsă. A doua cerere, care a fost analizată astăzi, a fost depusă de un domn Bogdan Petre, printr-un domn Duțu Alexandru. Deci aceleași două persoane din trei se regăsesc în ambele cereri.  Este clar că nu poate fi vorba de o confuzie, ci doamna Diana Șoșoacă nu și-a mai asumat în nume propriu această cerere, ci și-au asumat-o aceste două persoane apropiate dumneaei, care fac parte și din partidul dumneaei. Responsabili pentru desfășurarea protestului sunt avocatul Bogdan Petre și avocatul Duțu Alexandru.

Conform legii, și conform protocolului, cele două persoane trebuie să dea către Jandarmeria Română o listă cu persoanele care vor conduce utilajele și numerele utilajelor, până sâmbătă la ora 16:00. Doar acele vehicule vor putea intra în municipiul București, în contextul protestului”, a declarat prefectul la Digi 24.

„Fiecare persoană care protestează cunoaște foarte bine motivele pentru care protestează și este liberă să se exprime cum dorește, atât timp cât se respectă legea. Inclusiv alăturarea la un protest politic este o opțiune personală, nu este nimic interzis de lege, și fiecare este liber să o facă. Dar am insistat să facem acest precizări tocmai pentru că în ultimele zile am discutat foarte mult cu cei care protestează, și la fiecare discuție, fără echivoc, dânșii s-au delimitat, pe de o parte de instigatorii care s-au infiltrat permanent în rândurile lor, și pe de altă parte de personajele politice care au încercat să se urce pe acest val și să câștige un oarecare beneficiu politic.Deci a existat din start această delimitare. De asta am dat această informație, pentru ca fiecare să aleagă în cunoștință de cauză.Poliția și Jandarmeria sunt pregătite să administreze o astfel de manifestație și nu ne așteptăm la probleme”, a continuat Hopincă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel