Prefectul Municipiului București a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcția de manager de proiect și prin care și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.
Prefectul Toni Greblă a anunţat că a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%, precizează Prefectura Capitalei într-un comunicat.
„Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat şi având în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea dispoziţiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 şi 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale”, se precizează în comunicatul citat.
Efectele dispoziţiilor sus-menţionate sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, a transmis Prefectura Bucureşti.
Amintim că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.
Potrivit unui comunicat al ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.
Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%.
De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea managerului de proiect al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", întrucât a exercitat simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1 şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.
Amintim că Mircea Badea a reacționat după ce Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate.
„Chiar aveam poftă! Deci, într-adevăr, este șocant să aflu că Agenția Națională de Integritate mai există. Credeam că s-a sfârșit, iată că există, adică e wow! Pe lângă șocul inițial, nu am stat să intru în toate detaliile, adică ce a făcut Clotilde Armand. (...) O fi legal, nu o fi legal, nu știu. Ceea ce mi se pare mie important: este foarte bine, totuși, ca doamna Clotilde Armand - ca și alții din zona asta care cereau, de-a lungul timpului, cătușe, pârnăi și stat de drept - să beneficieze de experiența all-inclusive, cu de toate, pardon. Deci, experiență cu de toate din partea structurilor așa zisului stat așa zis de drept din România”, a spus, la Antena 3, Mircea Badea.
„De multe ori, dânșii invocau statul de drept cu multe lozinci, fără să-l cunoască deloc, dar chiar deloc, acum au ocazia să-și îmbogățească cunoștințele, ceea ce întotdeauna e un lucru bun”, a mai zis Mircea Badea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu