Prefectura Gorj şi serviciile de paşapoarte şi permise îşi suspendă miercuri activitatea de relaţii cu publicul, au anunţat, marţi seara, reprezentanţii instituţiei.
'Instituţia Prefectului Judeţul Gorj şi cele două servicii comunitare, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Gorj şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj, îşi vor opri mâine, 15 februarie, activitatea de relaţii cu publicul.
Persoanele programate în această zi sunt rugate să se reprogrameze în zilele următoare. Singura activitate de mâine a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj va fi proba practică (examenul de traseu)', a transmis conducerea Prefecturii Gorj.
În urma cutremurului de marţi, Sala Maură din incinta instituţiei, unde au loc şedinţele şi întâlnirile importante, a fost afectată, bucăţi din tavan prăbuşindu-se.
Mai multe fisuri au apărut la diferite clădiri din judeţul Hunedoara, în urma cutremurului care a avut loc marţi în Gorj, însă la o primă evaluare acestea nu pun în pericol rezistenţa construcţiilor afectate, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
Potrivit datelor centralizate până marţi seara, au fost semnalate fisuri la un perete interior din clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean, din Deva, la casa scării într-un bloc din oraşul Vulcan şi la altul din Uricani, precum şi la câte o casă particulară din comuna Sălaşu de Sus şi municipiul Deva.
De asemenea, a apărut o fisură pe faţada unui bloc din Petroşani, iar la o casă din oraşul Simeria au fost constatate căderi de cărămizi dintr-un horn. Câte un horn fisurat a mai fost semnalat în localitatea Iscroni şi la o casă de locuit din oraşul Vulcan, ambele din Valea Jiului.
'La o primă evaluare niciuna dintre acestea nu pune în pericol rezistenţa construcţiilor, dar Grupul de Suport tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), din care face parte şi reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii, va analiza începând de miercuri fiecare situaţie tehnică în parte', a precizat ISU Hunedoara.
Echipele ISU, care s-au aflat marţi după-amiază în teren, în urma convocării Grupei Operative, au efectuat recunoaşteri şi verificări pentru identificarea pagubelor materiale, semnalate prin 112 sau prin observare directă în localităţile Deva, Simeria, Hunedoara, Brad, Orăştie, Geoagiu, Geoagiu Băi, Petroşani, Petrila, Aninoasa, Călan, Haţeg, Vulcan, Lupeni, Uricani, Ilia, Dobra şi Criscior. Au fost contactaţi toţi responsabilii pentru funcţionarea barajelor hidrotehnice sau a altor construcţii tehnologice şi nu s-au semnalat pagube sau avarii.
Totodată, militarii ISU Hunedoara au purtat discuţii cu populaţia şi au transmis mesaje de păstrare a calmului, concomitent cu informarea cetăţenilor că în judeţul Hunedoara nu au fost semnalate pagube sau victime. La dispeceratul integrat 112 au fost înregistrate 29 de solicitări, în 15 situaţii fiind vorba de persoane care suferiseră atacuri de panică în oraşele Vulcan, Petroşani, Deva, Hunedoara şi Lupeni.
Autorităţile au convocat pentru miercuri 'Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremure', din cadrul CJSU, pentru a stabili măsurile care se impun ca urmare a efectelor cutremurului de marţi după-amiază.
De asemenea, membrii grupului de suport tehnic vor verifica toate locaţiile din judeţul Hunedoara unde au fost semnalate efecte asupra construcţiilor, le vor centraliza şi apoi vor stabili măsurile care se impun în astfel de situaţii, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci