Ești obișnuit să consumi la micul dejun o omletă sau un sandviș?
Uneori însă vrei altceva la micul dejun, în afară de omletă sau un bol de cereale cu lapte. Ce ai zice dacă ai prepara ceva delicios din aluat foietaj, ouă, cârnați și brânză de capră, pe care să le combini într-un preparat minunat? Oricine poate găti acest fel de mâncare.
Cartofi fondanți cu unt și usturoi, o rețetă din bucătăria franțuzească
Ouăle coapte în aluat foietaj sunt perfecte pentru un mic dejun foarte gustos și sățios. În plus, este ușor de făcut cu foietaj cumpărat din magazin.
Ingrediente pentru 6 porții:
aluat foietaj - 300 grame,
unt - 5 grame;
cârnați - 40 grame;
ceapa verde - 2 grame
brânză de capră - 50 grame;
ouă - 6 bucăți;
pătrunjel - 2 grame;
sare, piper - după gust.
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Taie aluatul foietaj în 6 pătrate. Unge formele de brioșe cu unt și pune în ele câte un pătrat de aluat foietaj.
Se spală și se toacă mărunt ceapa verde. Cârnații se taie și bucățile se pun în aluatul de foietaj. Deasupra adaugă brânză de capră tăiată bucăți. Se sparge câte un ou în fiecare brioșă, iar deasupra se adaugă pătrunjel tocat, ceapă verde, sare și piper.
Pune cartofii într-o pungă, adaugă condimentele preferate și cina e gata. Rețeta, pas cu pas
Coace brioșele la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până când oul este fiert și aluatul este umflat și auriu. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu