Pregătiri pentru lansarea proiectelor din PNRR. Preselecție la nivel național

Foto: Lex Photography - Pexels
Foto: Lex Photography - Pexels

Consultări pe marginea metodologiei de preselecție pentru proiectele importante de interes european comun.

Ministerul Economiei (ME), cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pregătește lansarea procedurii de preselecție la nivel național a beneficiarilor (directi și indirecți) de proiecte importante de interes european comun (IPCEI). În această categorie de proiecte intră cele care pot aduce o contribuție foarte importantă la creșterea economică durabilă, crearea de locuri de muncă, competitivitate și reziliență pentru industria și economia Uniunii și pot consolida autonomia strategică deschisă a acesteia.

Vor fi finanțate proiecte inovatoare și de infrastructură revoluționare prin cooperare transfrontalieră și cu efecte de propagare pozitive asupra pieței interne și a societății în ansamblu. IPCEI va facilita reunirea cunoștințelor, a expertizei, a resurselor financiare și a actorilor economici din întreaga Uniune, pentru a remedia disfuncționalitățile importante ale pieței/ la nivel sistemic ori pentru a răspunde provocărilor de la nivelul societății la care nu s-ar putea găsi soluții în lipsa acestor proiecte. Aceste inițiative sunt menite să unească investițiile din sectorul public și mediul privat pentru implementarea de astfel de proiecte.

Draftul Metodologiei ce va sta la baza procesului de preselecție stabilit pentru perioada 12 ianuarie – 4 februarie este publicat pe site-ul Ministerului Economiei, la următorul link: http://www.economie.gov.ro/.../economie/politici-industriale, iar toți factorii interesați sunt invitați să contribuie la definitivarea documentului. Ministerul Economiei organizează o dezbatere online pe marginea documentului vineri, 7 ianuarie, între orele 11.00 – 13.00.

Link-ul de acces este: https://meet24.webex.com/meet24/j.php...Persoanele ce nu pot participa la dezbatere, pot transmise propuneri la adresa de mail [email protected], până luni, 10 ianuarie, ora 12.00.4

Cărbunaru: E posibil ca în primul trimestru al anului România să îndeplinească în avans o parte din obiectivele asumate în PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a trecut în revistă în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri progresele privind reformele şi atingerea ţintelor şi jaloanelor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, care a menţionat că în reuniunea Cabinetului s-a vorbit chiar despre posibilitatea ca în primul trimestru al acestui an să se îndeplinească în avans o parte dintre obiectivele asumate în cadrul PNRR.

"În cadrul acestei şedinţe de Guvern, premierul a trecut în revistă progresele înregistrate în privinţa realizării reformelor şi atingerii ţintelor şi jaloanelor din cadrul PNRR. Totodată, şi acest lucru se va întâmpla în mod constant în perioada următoare, a fost informat şi în legătură cu măsurile luate pentru absorbţia banilor din fondurile de coeziune aferente Cadrului financiar multianual 2014 - 2020, mai avem încă doi ani în care putem folosi aceste fonduri, şi măsurile pentru absorbţia banilor europeni din fondurile prevăzute pentru România în derularea Cadrului financiar multianual 2021 - 2027", a precizat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel