Pregătiri și măsuri de securitate pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice la Paris

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Pregătiri intense pentru evenimentul din Paris - au avut loc sesiuni de antrenament, iar bărcile vor fi depozitate timp de o săptămână înainte de ceremonia de deschidere, din motive de securitate.

Organizarea ceremoniei în inima unui oraș iconic precum Paris nu doar că oferă imagini spectaculoase, dar reprezintă și o provocare majoră de securitate. Aproximativ 45.000 de polițiști vor fi desfășurați pentru a asigura securitatea ceremoniei, inclusiv forțe speciale de intervenție. Lunetiști vor fi plasați pe acoperișurile clădirilor de-a lungul traseului, iar un sistem anti-dronă va fi implementat.

Atât spectatorii cât și rezidenții locali vor trebui să dețină permise cu cod QR pentru a se apropia de malurile râului începând cu 18 iulie. Accesul mașinilor în zonă va fi restricționat, cu puține excepții. Stațiile de metrou din apropiere vor fi închise, la fel ca și multe dintre poduri. Avioanele nu vor avea voie să zboare deasupra Parisului, cu excepția celor implicate în ceremonie.

Alertă maximă de securitate

Cu războaiele din Gaza și Ucraina și preocupările de securitate interne, Franța se află deja la cel mai înalt nivel de alertă de securitate. Oficialii au declarat că nu există amenințări specifice de terorism pentru ceremonia din 26 iulie. Cu toate acestea, în cazul în care vor apărea preocupări specifice, există planuri de rezervă care ar putea limita ceremonia la Piața Trocadero, lângă Turnul Eiffel, sau la Stadionul Stade de France.

Principalul risc potențial ar putea veni din partea unui atacator solitar, au declarat oficialii în ultimele luni, menționând de asemenea posibile crime mărunte și proteste din partea activiștilor de mediu, extremiștilor de dreapta și de stânga, mișcării pro-palestiniene sau altor grupuri. În luna mai, un bărbat a fost arestat în Saint-Etienne, suspectat că plănuia un atac în numele Statului Islamic la stadionul orașului în timpul Jocurilor Olimpice. Un simpatizant de dreapta a fost arestat în estul Franței, în iulie, suspectat că plănuia atacuri în timpul Olimpiadei.

Ceremoniile de deschidere ale Olimpiadelor de Vară anterioare

  • Tokyo 2020: Ceremonia de deschidere a fost umbrită de pandemia Covid. Amânate cu un an din cauza coronavirusului, Jocurile au avut loc în mare parte fără spectatori.
  • Rio 2016: Brazilia, cu resurse financiare limitate, a fost nevoită să pună în scenă un spectacol mai modest, bazându-se pe talentul vast al țării și tradițiile sale de Carnaval.
  • Londra 2012: Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 86 de ani, a renunțat la rezervele regale într-un videoclip în care a urcat într-un elicopter alături de actorul James Bond, Daniel Craig, ca parte a unei ceremonii amețitoare menite să evidențieze măreția și excentricitățile națiunii.
  • Beijing 2008: Aproximativ un miliard de oameni, sau 15% din populația lumii, au urmărit ceremonia de deschidere, care a implicat 10.000 de interpreți și 2008 toboșari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel