Femeile aflate în premenopauză ar trebui să fie atente la vaccinul AstraZeneca. Sfatul unui medic german

Pixabay
Pixabay

Un medic infecționist german atrage atenția că femeile aflate în premenopauză ar trebui să fie prudente atunci când iau în considerare vaccinarea cu AstraZeneca, mai ales dacă prezintă un risc scăzut de complicaţii în urma infectării cu coronavirus.

Rapoartele din mai multe ţări privind formarea de cheaguri de sânge au determinat guvernele din întreaga lume să oprească vaccinările cu serul AstraZeneca, relatează Agerpres. Cele 13 cazuri cunoscute până în prezent în Germania fac referire aproape exclusiv la femei.

Bernd Salzberger, medic infecţionist şi profesor la University Hospital Regensburg, a declarat pentru DPA că încă nu este clar dacă anumite medicamente sau predispoziţii genetice ar putea juca un rol, adăugând că ar putea trece câteva săptămâni până ce situaţia va fi clarificată.

Pe de altă parte, pentru un bărbat de 80 de ani ce prezintă risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecţiei cu noul coronavirus, raportul risc-beneficiu, în lumina celui de-al treilea val de infecţii care traversează Germania în prezent, este foarte diferit. Salzberger s-a arătat mulţumit de decizia EMA de a include un avertisment şi a spus că aceste cazuri au fost în mod cert analizate îndeaproape şi serios.

"Acestea sunt evenimente neobişnuite, rare", a subliniat el. "Procesul, în ansamblu, arată că reţeaua de siguranţă a medicamentelor funcţionează". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel