Începând cu acest an şcolar, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova își redeschide, luni, porțile după o pauză de 18 ani.
Cu acest prilej la sediul instituției se va desfăşura, între orele 13.00 şi 14.00, ,,Ziua Porţilor Deschise", a precizează într-un comunicat al MApN.
În prima zi a săptămânii viitoare, în colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale Ministerului Apărării Naționale vor avea loc ceremonii de deschidere a anului de învăţământ preuniversitar 2016-2017.
Festivitățile de la colegiile naţionale militare "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, "Dimitrie Cantemir" din Breaza și "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc se vor desfășura începând cu ora 9.00, iar cea de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, de la ora 12.00.
Peste 1.500 de elevi încep luni școala în colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale MApN
Din cei 1.556 de elevi care vor începe şcoala luni, în clasele a IX-a sunt câte 120 de elevi din fiecare colegiu.
Ceremonia de la Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri "Basarab I" a Forţelor Terestre va avea loc, la Piteşti, de la ora 9.00. În anul I, 264 de cursanţi se vor pregăti pentru a deveni subofiţeri, iar 178 pentru a deveni maiştri militari.
Tot începând cu ora 9.00, la Focșani va avea loc ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Secția de instruire și perfecționare medico-militară pentru cei 31 de cursanți.
La Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia" de la Boboc, începând cu ora 9.30, va avea loc festivitatea de deschidere a anului de învăţământ 2016-2017.
În anul I au fost admişi un număr de 113 de elevi, care vor deveni maiştri militari în armele rachete şi artilerie antiaeriană, aviaţie şi radiolocaţie, precum şi 8 elevi, subofiţeri în arma rachete şi artilerie antiaeriană. Şcoala militară de maiştri militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu", organizează luni, începând cu ora 12.30, festivitatea de deschidere a anului de învăţământ.
38 de tineri, dintre care şapte fete, studiază alături de elevii din anul al doilea de studii, pentru a deveni maiştri militari.
La activităţi vor lua parte reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, personalul instituţiilor militare de învăţământ, părinţi, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci