Premieră în războiul de la graniță. Ucrainenii anunță că Franța devine prima țară din Occident care va trimite tancuri în Ucraina/ foto

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un ziar din Ucraina anunță că Franța va trimite vehicule de luptă blindate ușoare AMX-10 RC pentru a ajuta în războiul împotriva Rusiei.

 

Președintele francez Emmanuel Macron i-a transmis omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, că Franța va trimite vehicule de luptă blindate ușoare AMX-10 RC pentru a ajuta în războiul împotriva Rusiei, a declarat un oficial Elysee după un apel telefonic între cei doi lideri, scrie presa din Ucraina.

Macron a anunțat că va trimite în Ucraina vehicule blindate grele AMX-10 RC, care sunt, de asemenea, clasificate ca tancuri cu roți.

„Acesta este primul caz în care tancuri de fabricație occidentală au fost furnizate forțelor armate ucrainene”, a subliniat Palatul Elysée, a subliniat publicația Pravda.

Adresându-se reporterilor, oficialul nu a oferit detalii despre volumul sau calendarul transporturilor planificate.

Adresându-se reporterilor, oficialul nu a oferit detalii despre volumul sau calendarul livrărilor planificate, dar a spus că discuțiile dintre cele două țări vor continua cu privire la potențiala livrare a altor tipuri de vehicule. 

Tancuri AMX-10, de fabricație franceză, sunt vehicule recunoscute pentru gradul ridicat de mobilitate și care pot transporta până la patru persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel