Premieră la Palatul Copiilor. Cine face parte din distribuție, nume cheie

Teatru
Teatru

Piesa de teatru "Eu te cred, da'... tu mă minţi", adaptare după "La Menteuse" de Jacques Bricaire şi Maurice Lasaygues, are premiera luni, 25 martie 2019, la Palatul Copiilor. Premiera iniţială a comediei bulevardiere "La Menteuse" a avut loc la 1 octombrie 1987, în regia lui Rene Crermont, la teatrul "Petit Marigny" din Paris, dându-i viaţă actori renumiţi ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henry Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier şi Genevieve Brunet.

Piesa o are ca muză pe Jane, o făptură fermecătoare, cu o imaginaţie înflăcărată dusă spre mitomanie, căreia îi place să "ajusteze" adevărul cu minciuni şi poveşti scoase din cărţi şi adaptate la realitate, reuşind să dezlănţuie o cascadă a dezastrelor prin depănarea incompletă a poveştilor, situându-le departe de realitatea simplă. Patrick, băiatul care o iubeşte, nu se aşteaptă ca realitatea să fie distorsionată şi crede tot ce îi spune Jane, încercând, apoi, să rezolve problemele ivite, dar creează şi mai multe încurcături. În cadru este implicată şi familia lui Jane - tatăl şi sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente când şi ei sunt prinşi în ţesătura minciunilor şi, surprinşi de situaţie, continuă să ducă lucrurile către un haos extrem de enervant pentru personaje, dar comic şi savuros pentru public, precizează un comunicat al organizatorilor.

Situaţii qui-pro-quo puternice


Indiferent de trecerea anilor şi schimbarea timpurilor, situaţiile ilare oferite de spectacol rămân extrem de la modă, fiind intangibile în faţa oricărui trend trecător. Situaţiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele învârtindu-se din situaţie în situaţie. Când personajul despre care s-au inventat diferite lucruri intră în acţiune sosind în casă şi propunând o altă soluţie, lucrurile o iau razna. În final, totul se termină cu bine, spre fericirea tuturor.

Personajele sunt Bernard (50 ani, cu farmecul anilor grizonaţi), Isabelle de Rompoingt (40 ani, o snoabă peste măsură), Françoise (30 ani, o jurnalistă foarte mondenă), Patrick (30 ani, un inginer romantic, frumos) şi Jane (frumoasă ca un vis).

Cine face parte din distribuția piesei


Distribuţia este alcătuită din Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Anca Dinicu, Cosmin Vîjeu şi Alexandra Sălceanu.

Traducerea piesei aparţine Rodicăi Baitan, iar adaptarea textului e semnată de Monica Davidescu şi Liviu Lucaci. Regia spectacolului aparţine actorului, scriitorului, profesor UNATC la secţia actorie Liviu Lucaci, decorul este semnat de arhitect Gabi Albu, iar costumele sunt realizate de Elida Toma şi Alina Gurguţă. Producătorul spectacolului este Aurelian Temişan, iar Monica Davidescu este producător executiv.

După premiera din 25 martie 2019, de la Palatul Copiilor, artiştii vor pleca într-un tuneu prin ţară. Primul oraş în care vor poposi este Focşani, unde în 26 martie au spectacol la Teatrul Municipal. Ei au împărtăşit, pentru AGERPRES, câteva gânduri despre rolul pe care îl interpretează.

Aurelian Temișan, reacție


Aurelian Temişan a mărturisit că abia aşteaptă să vadă şi să audă reacţia publicului nu doar după premieră, ci şi la următoarele spectacole, pe parcursul turneului.

"Mă numesc Bernard Boulange, avocat, statutul meu este necăsătorit, am două fiice şi o relaţie extrem de deschisă şi de transparentă cu ele, fiind tată de fete am văzut şi am trăit multe în casă, de la certuri la iubiri nemărginite între ele. Sunt obişnuit cu tot ce înseamnă o fată, dar sunt factor de decizie în ceea ce fac ele. Uneori o simplă privire sau un simplu gest le opreşte sau le mână să continue ce au început. E o comedie plină de aventuri, îmi place personajul, mă simt bine în el şi abia aştept ca la finalul fiecărui spectacol să văd, să aud reacţia publicului, ca o încununare a muncii noastre din ultimele luni", a spus Aurelian Temişan.

Monica Davidescu joacă rolul unei creatoare de modă excentrice şi snoabe, un "personaj extrem de colorat".

"Isabelle de Rompoingt e o creatoare de modă ce nu se desprinde de clasic, dar încearcă accente moderne mai mult sau mai puţin reuşite. Îşi doreşte un copil dar nu îl poate avea, soţul o părăseşte şi, în speranţa împăcării, doreşte să adopte bebeluşul pe care o tânără fată urmează să-l nască. Mitomania fetei a dus la un lung şir de neînţelegeri, care au adus-o pe Isabelle la ea. Până la urmă adevărul iese la iveală dintre atâtea minciuni, copilul nu e de adoptat dar Isabelle are un singur scop acum. Dorinţa ei de excentric amestecată cu mult snobism, plus naivitate şi înţelegerea pe dos a situaţiilor fac din Isabelle un personaj foarte interesant şi extrem de colorat", a mărturisit Monica Davidescu.

Anca Dinicu a oferit "reţeta" comediei în care joacă rolul uneia dintre fiicele lui Bernard.

"Nu de multe ori în viaţă se întâmplă ca noi să nimerim într-un context favorabil nouă, iar aici s-a întâmplat aşa: o echipă de oameni pricepuţi, talentaţi care ştiu cum să facă lucrurile să meargă în direcţia COMEDIE. S-a condimentat bine textul, am adăugat actori după reţeta regizorului şi acum vă aşteptăm la masă. Poftă de teatru!", a spus Anca Dinicu.

Cosmin Vîjeu este Patrick, îndrăgostitul naiv şi credul.

"Personajul meu, inginerul Patrick, este un îndrăgostit care crede tot ce spune iubita lui şi care vrea să ştie tot, care încearcă să o înţeleagă şi îşi foloseşte mintea pentru a înţelege, nu pentru a simţi. Naivitatea lui îl face să găsească soluţii la toate minciunile!Complicat nu? Eu vă aştept să veniţi şi să descurcăm împreună situaţia!", a declarat Cosmin Vîjeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel