Premiere la Parada de 1 Decembrie. Forțele pentru Operații Speciale (FOS) au defilat cu noile blindate americane JLTV (Joint Light Tactical Vehicle), dar și cu Humvee de ultimă generație - Video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Parada militară dedicată zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României a avut mai multe premiere, din punct de vedere al tehnicii militare.

Printre premiere se numără și tehnica militară a Forțelor pentru Operații Speciale, care au defilat pe sub Arcul de Triumf cu noile blindate americane JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) achiziționate recent.

'Datorită blindajului extrem de rezistent, vehiculele pot duce acțiuni de luptă în cele mai ostile condiții. Asigură protecție împotriva dispozitivelor explozive improvizate, armamentului de infanterie și loviturilor aruncătoarelor de grenade. 

Produsă în Statele Unite ale Americii, mașina de luptă este interoperabilă cu tehnica de luptă a Forțelor pentru Operații Speciale din NATO, din punctul de vedere al comunicațiilor, sistemelor de armament, tipurilor de muniție și al sprijinului logistic', a precizat MApN.

VIDEO

Youtube video image

De asemenea, forțele speciale ale României au defilat cu Humvee, dar și cu Toyota Land Cruiser de ultimă generație modificate și echipate cu mitraliere de 12,7 mm și 7,62 mm.

'Vehiculele de luptă tip HUMVEE sunt echipate cu tehnică de comunicaţii de ultimă generaţie, tehnică de bruiaj, În plus, tehnologia Blue Force Tracker permite localizarea in timp real a forțelor aliate', a transmis MApN.

Armata Română a defilat, printre altele, și cu artileria HIMARS, cu sistemele antiaeriene Patriot și Hawk.

Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Totodată, Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz, precizează comunicatul.

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat acum 87 de ani, în prezenţa Regelui Carol al II-lea şi a Reginei Maria.

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan-Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic 'Doina' al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare 'Ferdinand I', format din 100 de studenţi.

În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun, în semn de salut, folosindu-se muniţie de manevră. Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc. Ulterior, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel