Premierul Armeniei, discuție cu Emmanuel Macron. Vrea de urgență o discuție cu cu președintele Azerbaidjanului

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Premierul Armeniei i-a spus lui Emmanuel Macron că vrea de urgență o discuție cu cu președintele Azerbaidjanului.

Premierul armean Nikol Pashinyan, într-o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron, și-a anunțat disponibilitatea de a purta discuții de urgență cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev,  pe tema reducerii tensiunilor la frontieră, scrie Interfax.

"Într-o conversație telefonică, Pashinyan și Macron au discutat probleme legate de agravarea crizei umanitare din Nagorno-Karabah din cauza blocării coridorului Lachin, concentrarea trupelor azere în jurul Nagorno-Karabah și tendințele de creștere a tensiunii la granița de stat din Nagorno-Karabah", a declarat serviciul de presă al guvernului armean.

VEZI ȘI: Tensiuni între Armenia și Azerbaidjan: Situaţia militară şi politică din regiunea noastră s-a degradat puternic

De asemenea, prim-ministrul Armeniei și-a confirmat angajamentul față de acordurile încheiate la 6 octombrie 2022 la Praga și 14 mai 2023 la Bruxelles, precum și abordările pentru rezolvarea tuturor problemelor exclusiv prin metode diplomatice și într-o atmosferă constructivă.

Tensiunile dintre Armenia și Azerbaidjan

La rândul său, președintele francez a susținut necesitatea reducerii tensiunilor de-a lungul granițelor și și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la eforturile de stabilire a păcii și stabilității în regiune.

Pe 7 septembrie, Pashinyan a declarat că situația militaro-politică din regiune s-a înrăutățit semnificativ, iar comunitatea internațională trebuie să ia măsuri pentru a preveni o nouă explozie.

"Motivul este că Azerbaidjanul a adunat trupe în ultimele zile de-a lungul liniei de contact cu Nagorno-Karabah și granița cu Armenia. Retorica anti-armeană s-a intensificat. Politica de revendicări împotriva teritoriului suveran al Armeniei continuă", spuse Pashinyan.

Potrivit acestuia, criza umanitară din Nagorno-Karabah a atins apogeul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel