Premierul britanic DAVID CAMERON recunoaşte EŞECUL SOCIETĂŢII MULTICULTURALE

David Cameron
David Cameron

Premierul Marii Britanii David Cameron a recunoscut, la conferinţa internaţională pe teme de securitate de la Munchen, eşecul politicii de multiculturalism din Marea Britanie, apeciind că ţara sa ar trebui să apere viguros valorile liberale occidentale.

David Cameron a spus că „politica multiculturalităţii din Marea Britanie a eşuat deoarece a încurajat diferitele culturi să trăiască separat, izolate unele de altele şi izolate de cultura britanică”, transmite Europa Liberă. El este pentru un „liberalism mai activ, mai dur“ pentru a apăra activ egalitatea în drepturil, respectul faţă de lege, libertatea de expresie, democraţia şi consolidarea identităţii naţionale în Marea Britanie.

În ceea ce priveşte religia islamică şi „extremismul islamic“, Cameron spune că trebuie stabilită o linie de separaţie clară. „Dacă vrem să învingem această ameninţare, cred că este timpul să întoarcem pagina politicilor trecutului care au eşuat", a declarat el, referindu-se la extremismul islamic din ţară.

Cameron a susţinut că pentru combaterea acţiunilor teroriste se cheltuie prea mult din fondurile publice, când soluţiile ar putea fi mult mai ieftine şi mai eficiente. Cameron a mai afirmat că cel puţin 2000 de musulmani din Marea Britanie sunt monitorizaţi de M5 pentru că sunt implicaţi în activităţi potenţial teroriste.

„Ei nu doresc să trăiască în societatea noastră“, a mai spus Cameron, referindu-se la grupurile de imigranţi musulmani, care în prezent, conform unor statistici ar reprezenta circa 2,5 milioane de persoane. Marea Britanie numără aproximativ 60 de milioane de locuitori

Declaraţiile sale au fost criticate de mai multe organizaţii ale musulmanilor din Marea Britanie, care au declarat că musulmanii sunt priviţi ca o problemă şi nu ca o parte a soluţiei pentru succesul politicii multiculturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel