Premierul britanic Rishi Sunak, vânătoare de voturi printre roboții dintr-un depozit, dar și la coadă la un fast-food. Nu ar avea nicio șansă de a câștiga alegerile

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Rămânând în urmă în cursa pentru câștigarea alegerilor legislative din Marea Britanie, prim-ministrul Rishi Sunak a plecat marți la vânătoare de voturi printre roboții și personalui unui centru de distribuție cu amănuntul.

Sunak, care de multe ori a părut epuizat în timp ce străbătea țara în timpul unei campanii de șase săptămâni, a început penultima zi de campanie înainte de votul de joi într-un depozit Ocado din Luton, la nord de Londra, urmărind roboții care ridicau articole pentru livrare, înainte de a se întâlni cu personalul la o ceașcă de ceai, scrie Reuters.

Ulterior, a surprins oamenii la o benzinărie de pe autostradă, când s-a alăturat unei cozi la McDonald's pentru a cumpăra micul dejun pentru jurnaliști, înainte de a se întâlni cu personalul de la un supermarket mare.

Sunak, care i-a șocat pe mulți din partidul său și din țară atunci când a convocat alegeri cu câteva luni mai devreme decât se aștepta, a dus o campanie dură, confruntându-se cu întrebări din partea alegătorilor și a jurnaliștilor cu privire la motivul pentru care țara nu este într-o stare mai bună. El a fost întrebat de BBC dacă este de acord cu cel mai important institut de sondare a opiniei publice din țară, potrivit căruia nu are nicio șansă de a câștiga alegerile.

"Este o alegere foarte importantă pentru țară"

Nu a fost de acord: "M-am trezit la ora patru în această dimineață vorbind cu muncitorii de la o unitate de distribuție", a spus el. "Sunt aici și vorbesc cu voi. Voi fi prezent până în ultimul moment al acestei campanii, deoarece cred că este o alegere foarte importantă pentru țară."

Sunak urmează să participe la evenimente pe parcursul zilei de marți, inclusiv la un miting târziu în seară.

Conservatorii săi, aflați la putere de 14 ani, au rămas în urma Partidului Laburist al lui Keir Starmer, aflat în opoziție, cu aproximativ 20 de puncte în cea mai mare parte a anului trecut, iar în ultimele săptămâni Sunak a intensificat retorica cu privire la ceea ce spune el că este pericolul pe care îl reprezintă pentru țară un guvern laburist.

În schimb, Ed Davey, liderul liberal-democraților de centru, a adoptat o abordare mai inedită a campaniei, căzând într-un lac, coborând pe un tobogan de apă și făcând bungee jumping pentru a atrage atenția presei. Starmer, probabil viitorul prim-ministru al Marii Britanii, s-a bucurat de o campanie electorală mai tradițională, întâlnindu-se cu alegătorii pe terenuri de fotbal, în supermarketuri și în cabinete medicale, rămânând adesea la același mesaj de bază.

Alegerile legislative din Marea Britanie vor avea loc pe data de 4 iulie, așa cum anunța premierul Rishi Sunak în luna mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel