Premierul Bulgariei face o vizită oficială vineri la Bucureşti. A fost primit de Marcel Ciolacu la Palatul Victoria / Update - Video

Captură YouTube Gov.ro
Captură YouTube Gov.ro

Premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, efectuează vineri o vizită oficială în România.

Update

Premierul Bulgariei - primit de prim-ministrul Ciolacu, la Palatul Victoria

Știrea inițială

Şeful Executivului de la Sofia va fi primit de premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Cei doi oficiali au programate o întrevedere tete-a-tete şi o întâlnire în plenul celor două delegaţii oficiale. La finalul discuţiilor, cei doi prim-miniştri vor susţine declaraţii comune de presă. 

VIDEO

Youtube video image

Citește și -  Ministrul Economiei, Bogdanov: Bulgaria poate deveni un centru regional de dezvoltare în sectorul auto

Compania germană Sulzer va investi iniţial 1,5 milioane de euro într-un centru de dezvoltare software în Sofia, urmând să fie create gradual aproape 100 de noi locuri de muncă pentru specialiştii IT cu înaltă calificare din Bulgaria. Acest lucru a devenit evident în timpul unei întâlniri a ministrului Economiei şi Industriei, Bogdan Bogdanov, cu directorul general al companiei germane de software auto Sulzer GmbH, Dr. Michael Kraus, la minister, a anunţat joi biroul de presă al ministerului. Printre clienţii companiei se numără producătorii auto BMW, Audi, Daimler, MAN, Porsche, Rolls Royce, SEAT, VW, Skoda.

Bogdanov a subliniat că sectorul auto este o prioritate pentru Bulgaria, deoarece aduce valoare adăugată ridicată. El a subliniat că tot mai mulţi investitori din industrie sunt interesaţi să deschidă centre de cercetare - dezvoltare (R&D) în Bulgaria.

"Dezvoltarea de software în industria auto este importantă pentru Bulgaria şi ţara noastră are toate premisele pentru a deveni un centru regional de dezvoltare a companiilor din sector", a spus el.

Ministrul a subliniat că industria automotive din Bulgaria este una dintre cele cu cea mai rapidă creştere, generând peste 10% din PIB numai în 2022 şi angajând 75.000 de oameni. Potrivit acestuia, în urmă cu doar 10 ani reprezenta doar 1% din PIB şi avea mai puţin de 9.000 de angajaţi.

Unul dintre subiectele discutate în timpul întâlnirii a vizat planurile companiei de dezvoltare în Bulgaria, Kraus subliniind că investiţia în Bulgaria face parte din politica companiei de a fi prezentă în apropierea Germaniei, în încercarea de a reduce lanţurile de aprovizionare. Ministrul Bogdanov a spus că Bulgaria are ingineri talentaţi şi suficientă expertiză, subliniind că în ţară se poate realiza o dezvoltare a durabilă a afacerilor, precum şi sinergii şi parteneriate în sectorul auto, unde există deja un ecosistem excelent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel