Kiril Petkov, premierul Bulgariei, vine vineri la Bucureşti. Acesta va semna, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, documentul pentru deschiderea punctului de trecere frontieră Giurgiu-Ruse cu feribotul.
UPDATE: Programul anunţat iniţial pentru vineri cu privire la vizita în România a premierului Bulgariei, Kiril Petkov, se va decala după ora 16,00, a anunţat Executivul de la Bucureşti.
Conform programului iniţial, premierul bulgar ar fi trebuit să fie primit de omologul român la ora 11,30, la Palatul Victoria.
Semnarea acordului bilateral va avea loc la ora 13:00, conform Biroului de presă al Guvernului. Cei doi premieri vor avea şi discuţii tete-a-tete, dar şi o conferinţă de presă comună, la care va participa şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.
În cursul după-amiezii, Kiril Petkov va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
În contextul vizitei la Bucureşti a delegaţiei bulgare, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, se va întâlni, vineri, la sediul MApN, cu omologul bulgar, Dragomir Zakov. La finalul întrevederii, cei doi miniştri ai Apărării vor susţine declaraţii de presă comune, scrie Agerpres.
“România este o țară stabilă și investitorii pot să vină în România, de altfel au și venit, avem o creștere a investițiilor străine directe cu 10% în primele două luni ale anului. Astea cred că sunt elementele importante, și această asumare la nivelul coaliției încă o dată pe mine mă determină să spun că am ajuns cu toții la acea maturitate politică din care putem să asigurăm decizii și să gestionăm și viața internă de partid și să putem să gestionăm și situația de guvernare. Pentru noi, sigur ceea ce au zis domnii președinți se bazează pe anumite analize, pe situația concretă /.../ şi indicatorii care se întâmplă la nivel continental și la nivel global. Am spus, tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere al impactului pe care acest război l-a avut în Europa și în întreaga lume îl vom resimți cu toții. Importante sunt măsurile pe care noi le luăm și lucrăm aici cu toate instituțiile statului, inclusiv cu Banca Națională să menținem un curs stabil al leului, să putem să gestionăm inflația în așa fel încât să nu avem creșteri spectaculoase și ceea ce este foarte important, iar aici lucrăm cât se poate de aplicat: gestionarea fondurilor europene. Avem foarte, foarte mulți bani care pot și trebuie să fie atrași și investiții în economia din România. Avem nevoie de modernizarea infrastructurii rutiere, avem nevoie de digitalizarea României, avem nevoie de modernizarea sistemului de sănătate, avem nevoie de modernizarea sistemului de educație. Pentru toate aceste chestiuni există resurse financiare care ne sunt puse la dispoziție. Cred cu toată puterea mea cât pot să îmi asum această chestiune că, dacă vom fi suficient de abili și suficient de aplicați să atragem toate aceste fonduri, economia României, țara noastră va putea să depășească în condiții de echilibru toată această situație de criză”, a declarat premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci