Premierul Cehiei vrea mutarea ambasadei la Ierusalim

FOTO: captura video
FOTO: captura video

Petr Fiala, premierul Cehiei, vede oportună mutarea ambasadei țării sale la Ierusalim.

Premierul ceh Petr Fiala s-a pronunţat în favoarea mutării ambasadei țării sale de la Tel Aviv la Ierusalim, informează marţi dpa.

”Personal, sunt de mult timp un susținător al relocării ambasadei cehe la Ierusalim. Sunt convins că acest lucru ar fi un pas de dorit în momentul de față. Intenționez să discut cu partenerii mei de coaliție despre cursul specific de acțiune în această situație.

  În același timp, salut decizia UE de a examina fluxul de bani europeni către teritoriile palestiniene. Acesta este un pas pe care l-am susținut anterior”, a scris Petr Fiala pe rețeaua X (fostul Twitter).

Mutarea ambasadelor la Ierusalim este o decizie controversată. Potrivit majorităţii comunităţii internaţionale, statutul Ierusalimului ar trebui determinat în viitoarele discuţii de pace dintre Israel şi palestinieni.

Israelul revendică întreg Ierusalimul drept capitală, în timp ce palestinienii vor Ierusalimul de Est drept capitală pentru un stat separat al Palestinei.

SUA şi-au mutat ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim în mai 2018, în timpul administraţiei Donald Trump, conform Agerpres.

Citește și:  Casa Albă dă vina și pe Iran pentru atacul asupra Israelului, deși admite că „nu sunt dovezi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel