Premierul Ciolacu, anunțurile zilei de la Guvern. Scad prețurile la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete

Foto: Guvern
Foto: Guvern

Veşti importante pentru români, direct de la Guvern!

Iată declarațiile premierului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern din 22 iunie:

"Aş vrea să încep cu o veste bună. Am primit deja răspunsurile marilor lanţuri de magazine la propunerile noastre privind schema  de reducere a preţurilor la alimentele de bază. Vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ.

Asta înseamnă o scădere garantată a preţului la unele produse din gama celor indispensabile populaţiei - pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete.

Va fi o scădere care NU va pune presiune pe producătorii români.

Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat.

Încă o prioritate a Guvernului este schema de susţinere pentru industria materialelor de constricţii. Susţinem producţia internă ca să fim siguri că şantierele pe autostrăzi şi la toate celelalte mari obiective afişate în desfăşurare vom avea o materie primă constantă şi la preţuri corecte. 

În acest moment, România importă jumătate din materia primă. Aceste materiale de construcţii sunt furnizate constructorilor după 3 sau 6 luni, aşadar este esenţial să venim cu soluţii. Mâine voi avea o întâlnire cu marii actori din domeniu. Vom vedea dacă dânşii vor veni cu modificări la această ordonanţă, iar săptămâna viitoare va fi aprobată în şedinţa de Guvern.

Astăzi adoptăm şi sumele pentru despăgubirile unor familii afectate de inundaţiile din zilele trecute.

Un proiect foarte important vine din Educaţie, unde bifăm o reformă esenţială din PNRR. Este vorba de finalizarea primelor proiecte de învăţământ dual, unde ştiu că există o mare aşteptare a companiilor din România care au o problemă cu găsirea forţei de muncă."

Declaraţiile premierului Marcel Ciolacu, aici:

                                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel