Ovidiu-Vasile Cîmpean şi Adrian Răulea au fost numiţi ca secretari de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin decizii ale premierului Nicolae Ciucă.
Deciziile au fost publicate marţi în Monitorul Oficial.
Primăriile din România vor putea accesa fonduri de la Uniunea Europeană pentru proiecte din educaţie, sănătate şi de alimentarea cu energie termică a populaţiei.
Primăriile vor putea accesa fonduri europene pentru proiecte din educaţie, sănătate şi de alimentare cu energie termică a populaţiei. Banii europeni vor putea fi folosiţi şi în alte domenii, precum iluminatul sau transportul public, pentru a reduce impactul acestor cheltuieli în bugetele administraţiilor locale, scrie Rador.
Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, a anunţat că bugetul total alocat este de 500 de milioane de euro, din care primăriile pot obţine subvenţii între 500.000 şi 5.000.000 de euro. Pentru proiectele care permit inclusiv comercializarea energiei verzi obţinute, valoarea granturilor este între 5.000.000 şi 15.000.000 de euro, a mai spus Marcel Boloş.
Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea de granturi pentru investiţii în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă a IMM-urilor, bugetul alocat schemei de finanţare fiind de 400 de milioane de euro, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor europene, Marcel Boloş, transmite Agerpres.
"Aşa cum, deja, se cunoaşte, Guvernul României, prin pachetul de măsuri economico-sociale s-a angajat la acordarea granturilor pentru investiţii în valoare de 400 de milioane de euro, şi, astăzi, acest angajament a fost dus la bun sfârşit. Astfel, s-a aprobat ordonanţa pentru acordarea de granturi pentru investiţii în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă a IMM-urilor. Schema de finanţare şi bugetul alocat schemei de finanţare este de 400 de milioane de euro. Cuprinde două măsuri", a declarat Marcel Boloş, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. El a precizat că schema de finanţare cuprinde două măsuri. Vezi articolul aici!
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, prima ședință a Comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură.
Comitetul, constituit din reprezentanți ai mai multor ministere, a analizat efectele produse de schimbările climatice în agricultură, inclusiv a celor produse de seceta pedologică.
"Este necesar să intervenim rapid, cu toate resursele pe care le avem, naționale și europene, pentru a proteja agricultura noastră și fermierii români. Vom continua să investim și să modernizăm agricultura, pentru a micșora dependența de situația meteorologică. Punerea în funcțiune a sistemelor de irigații este principala noastră prioritate. Toată rețeaua de canale magistrale ale statului trebuie revitalizată și extinsă, pentru a putea aduce apa și în sectoarele secundare ale fermierilor. Măsurile pe care le vom implementa pe ariile afectate de secetă se vor baza pe propunerile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar toate ministerele de linie și autoritățile responsabile vor contribui la combaterea efectelor generate de această secetă care afectează deja o mare parte din Europa", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
Printre măsurile cu perspectivă imediată evaluate la nivelul Comitetului se numără asigurarea la timp a subvențiilor și fondurilor alocate din bugetul Uniunii Europene și de la bugetul de stat pentru desfășurarea în bune condiții a lucrărilor agricole, dar și pentru realizarea obiectivelor de investiții destinate reducerii consumului de energie.
Totodată, vor fi alocate fondurile necesare pentru executarea lucrărilor de reabilitare și investiții în sistemul de irigații, pentru a putea menține astfel în funcțiune sistemul și a crește capacitatea acestuia de irigare; s-a propus, de asemenea, folosirea tuturor resurselor de apă pentru irigarea culturilor. Vezi articolul aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News