Premierul Ciucă a transmis că cele 24 de ținte din PNRR asumate pentru primul trimestru sunt îndeplinite

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis joi că toate cele 24 de ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilităţii Guvernului.

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați!Activitatea noastră va continua în același ritm susținut pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani pe care îi vom investi pentru dezvoltarea României și în beneficiul cetățenilor.” este mesajul premierului Nicolae Ciucă, publicat pe Facebook de Guvernul României. 

Explicațiile de miercuri, 30 martie, ale ministrului Dan Vîlceanu, legat de jaloanele PNRR întârziate:

Primul jalon este finalizarea analizei opțiunilor privind arhitectura cloud-ului guvernamental. Are legătură și cu alt proiect de lege pe care Ministerul Cercetării trebuie să îl elaboreze și să îl trimită la Parlament.

Al doilea jalon se referă la lansarea cererii de propuneri privind sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale. Dacă faci un ghid care nu corespunde exact cu ce scrie în PNRR, riști, după ce ai cheltuit câteva sute de milioane de euro, ca acei bani să nu poată fi decontați din PNRR, ci să fie susținuți din bugetul de stat.

Pe partea de cloud sunt mai multe legi, cel puțin două, care vor trebui să intre în vigoare în perioada următoare. Prin acest jalon trebuie finalizată analiza privind arhitectura cloud-ului guvernamental. Este o chestiune foarte complicată.

Trebuie să reiasă modul în care este structurat și în care va arăta cloud-ul. Acel proiect de ordonanță se referea la instituții care fac parte din Ministerul Cercetării și care au un rol… care lucrează la această situație.

Noi am avut săptămâna trecută un OUG de la Ministerul Cercetării prin care unitatea de implementare este la Autoritatea pentru Digitalizarea României, este clarificată situația acelui task-force.”, a explicat Dan Vîlceanu.

Citește și: EXCLUSIV  Cum a ratat România, ”cu succes”, 6 MILIARDE de euro. Nenorocirea din PNRR-ul lui Ghinea. ”A OMIS”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel