Premierul danez Mette Frederiksen, diagnostic de entorsă cervicală după atacul din Copenhaga / UPDATE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Șeful executivului danez a primit verdictul medical după atacul din Copenhaga de vineri.

UPDATE: Cabinetul premierului Danemarcei, Mette Frederiksen, a informat sâmbătă că aceasta a suferit o entorsă cervicală uşoară în urma atacului căruia i-a căzut victimă vineri seara, când un bărbat a lovit-o în piaţa Kultorvet din Copenhaga, transmite Reuters.

"În afară de asta, prim-ministrul este bine, dar este şocată de incident", se arată în comunicatul oficial.

După incident, Frederiksen a fost transportată la spital pentru un control.

Toate evenimentele oficiale la care urma să participe sâmbătă şefa guvernului danez au fost anulate.

Știrea inițială

'Prim-ministrul Mette Frederiksen a fost lovită de un bărbat vineri seara în piaţa Kultorvet din Copenhaga. Bărbatul a fost arestat', conform unui comunicat. Mette Frederiksen a fost 'şocată de incident'. 

Poliţia din Copenhaga a confirmat faptul că a avut loc un incident în care a fost implicat premierul, însă nu a oferit detalii suplimentare.

'O persoană a fost arestată în acest caz care este în prezent în curs de anchetă. Pentru moment, nu avem alte comentarii sau observaţii de făcut', a spus poliţia într-un comunicat pe platforma X.

'Trebuie să spun că acest lucru îi bulversează pe cei dintre noi care îi sunt apropiaţi', a zis ministrul danez al mediului, Magnus Heunicke, într-un mesaj postat pe reţelele sociale. 'Aşa ceva nu trebuie să se întâmple în ţara noastră frumoasă, sigură şi liberă', a spus el.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a reacționat în urma atacului, subliniind faptul că 'violenţa (nu îşi are) locul în politică'.

De asemenea, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, s-a declarat 'indignat' şi a condamnat 'ferm', într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, 'această agresiune laşă', care s-a desfășurat în contextul în care danezii se pregătesc să participe duminică la alegerile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel