Premierul Japonez, evacuat de urgență după o explozie în timpul unui discurs

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul nipon a trecut printr-un moment dificil, după ce o explozie a fost declanșată în timpul discursului său.

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat după ce s-a auzit o explozie urmată de o degajare de fum în timp ce ţinea un discurs în departamentul Wakayama (vestul ţării), au raportat sâmbătă media locale, conform Agerpres.

Premierul nipon este teafăr şi nevătămat, iar un individ a fost arestat la faţa locului, a informat postul naţional de televiziune NHK şi alte media japoneze. 

Cine este Kishida

Fumio Kishida este prim-ministru al Japoniei și președinte al Partidului Liberal Democrat (LDP) din 2021. A fost membru al Camerei Reprezentanților, a servit ca ministru de externe între 2012 și 2017 și ca ministru interimar al apărării în 2017.

S-a născut într-o familie politică din Hiroshima și a petrecut o parte din copilăria sa în Statele Unite, unde a urmat școala primară în New York. A început cariera sa în finanțe și a intrat în politică în 1993 ca membru al LDP.

A ocupat diverse posturi în cabinetele premierilor Shinzo Abe și Yasuo Fukuda între 2007 și 2008. A fost numit ministru de externe în 2012, după ce Abe a recâștigat funcția de premier în urma alegerilor generale din 2012, servind timp de cinci ani și devenind cel mai longeviv ministru de externe din istoria Japoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel